profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs, Kristofersons, Ekstroms un citas zvaigznes aizvada 'Extreme E' testus (VIDEO)

Go4speed 22.12.2020 - 00:23 Lēbs, Kristofersons, Ekstroms un citas zvaigznes aizvada 'Extreme E' testus (VIDEO)
Timijs Hansens testos. Foto: Extreme E

Jaunizveidotais elektrisko mašīnu bezceļu sacīkšu seriāls ''Extreme E'' debiju piedzīvos martā. Zināms, ka pavisam kopā ''Extreme E'' čempionāts sastāvēs no pieciem posmiem, kas notiks Saūda Arābijā, Senegālā, Grenlandē, Brazīlijā un Argentīnā. Uz starta kopā izies deviņas komandas, kur katrā no tām jāstartē vienai sievietei.


Foto: Extreme E

Sacensībās katras ekipāžas abiem sportistiem būs gan jābrauc, gan arī jāveic stūrmaņa pienākumi. Katrās sacensībās plānots mērot pa diviem apļiem, kur pēc pirmā apļa ekipāžas locekļi mainīsies vietām. Katra komanda startēs ar vienādām 400 KW (550 ZS) jaudīgām ''Odyssey 21'' elektriskām sacīkšu automašīnām. 100 km/h šīs automašīnas sasniegs 4,5 sekundēs.

Sastāvs šīm sacensībām gana iespaidīgs – ''ABT Cupra XE'' sastāvā brauks Matiass Ekstroms un Klaudija Hurtgena, ''Acciona Sainz XE'' vienības sastāvā startēs Karloss Sainss un pieredzējusī Katalonijas motosportiste Laja Sansa, ''Andretti United Extreme E'' vienības sastāvā startēs Ketija Muningsa un Timijs Hansens.


Foto: Extreme E

Nesen bijušais F1 pilots Niko Rosbergs un septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons paziņoja, ka arī viņi ar savām komandām piedalīsies šajā ''Extreme E'' čempionātā. ''Rosberg Xtreme Racing'' sastāvā brauks Mollija Teilore un trīskārtējais pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons, kamēr Hamiltons savā komandā piesaistīja Kristinu Gutjerezu un deviņkārtējo WRC čempionu Sebastjanu Lēbu.


Lēbs testos. Foto: @TeamX44

Divu dienu testos, kas notika Spānijā, piedalījās visu komandu braucēji, kuriem bija iespēja izmēģināt jaunos auto 3,1 un viena kilometru garās trasēs.

''Testos mēs nedaudz cīnījāmies ar laikapstākļiem, jo mums bija dīvaini apstākļi ar miglu, taču kopumā testi bija patiešām ļoti labi. Automašīnas ir bijušas patiešām uzticamas, un ir aizraujoši redzēt, kā tās brauc ar pilnu jaudu un kā braucēji iegūst iespēju izmēģināt šo jauno tehniku. Mēs esam sasnieguši tieši to, ko vēlējāmies. Testi visiem deva labu iespēju redzēt dažādās vides, kādās mēs nākamgad brauksim,'' saka sacensību direktors Skots Elkins.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png