profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallijā startēs piecas lietuviešu ekipāžas

Go4speed 29.11.2020 - 15:52 Dakaras rallijā startēs piecas lietuviešu ekipāžas
Vaidotas Žala. Foto: Vaidotas Žala - Agrorodeo Racing

No 3.-15.janvārim norisināsies Dakaras rallijs, kurā šogad Covid-19 pandēmijas dēļ uz starta izies mazāk dalībnieku nekā iepriekš. 2019. gadā uz starta Peru stājās 541 sportists (334 transportlīdzekļi), bet šī gada sākumā Saūda Arābijā startēja 563 braucēji (342 tehnikas vienības). Taču 2021.gadā dalībnieku un tehnisko vienību skaits būs mazāks, jo uz starta izies 321 transportlīdzeklis – 108 motocikli, 21 kvadracikls, 124 automašīnas un SSV bagiji, 42 smagās automašīnas, kā arī 26 transportlīdzekļi ir pieteikti regularitātes sacensībām jaunajā "Dakar Classic" kategorijā, kurā var piedalīties automašīnas un kravas automašīnas, kas būvētas pirms 2000. gada.

Pavisam kopā sportistiem sacīkšu režīmā būs jāveic 4767 kilometri. Jāpiebilst, ka pavisam kopā no 13 sacensību dienām sportistiem deviņās dienās kopā ar pārbraucieniem būs jānobrauc vairāk nekā 1000 kilometri. Šis būs otrais gads, kad Dakaras rallijs notiek Saūda Arābijā. Kā ziņo sacensību direktors Deivids Kastera, tad šogad sacensību maršruts būs par 80% - 90% jauns, jo Saūda Arābija piedāvā daudzas jaunas vietas un apgabalus, kuros var organizēt piecus dažādus Dakaras rallijus.

Nasera Al-Atijas automašīna

Lai arī dalībnieku 2021.gada rallijā būs mazāk, visi vadošie braucēji ir apstiprinājuši dalību gaidāmajā rallijā. Vieglo automašīnu klasē ar 300.numuru trasē dosies šī gada uzvarētājs Karloss Sainss, kurš pavisam kopā Dakaras rallijā ir triumfējis trīs reizes. 301.starta numurs būs vēl vienam trīskārtējam šo sacensību uzvarētājam Naseram Al-Atijam, bet ar 302.numuru trasē dosies Dakaras rallija leģenda – Stefans Peteransels, kurš motociklu klasē ir uzvarējis sešas reizes, bet vieglo automašīnu klasē – septiņas.

Vēl uz starta vieglo automašīnu klasē izies tādi spēcīgi braucēji kā Jazīds Al-Radži, Žinils de Viljērs, Orlando Teranova un divi jaunās ''Bahrain Raid Xtreme Team'' komandas braucēji - Sebastjans Lēbs un Nani Roma.


Brāļu Tima un Toma Koronelu spēkrats

Arī šogad vairākas ekipāžas pārstāvēs Lietuvu. 320.starta numurs būs Benediktam Vanagam, kurš 2021.gada rallijreidā startēs ar jaunu “Toyota Hilux”, kuram šoreiz, pateicoties lietuvieša pēdējo gadu lieliskajiem rezultātiem, būs ''Toyota'' rūpnīcas sniegts atbalsts. Zināms, ka Vanagas komandas oficiālais nosaukums būs ''Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics'', un viņš būs daļējs rūpnīcas komandas braucējs, kamēr ''Toyota Gazoo Racing'' rūpnīcas komandas sastāvā brauks Nasars Al-Atija, Žinels de Viljērs, debitants Henks Lategans un Šamīrs Variava.

325.starta numurs būs šī gada Lietuvas rallija čempionam Vaidotam Žalam, kura rīcībā būs no rūpnīcas iegādāts ''X-raid Mini''. Zināms, ka sportists, kuru apkalpos viņa komandas mehāniķi, nepieciešamības gadījumā saņems nelielu atbalstu no rūpnīcas komandas, kuras sastāvā brauks Sainss un Peteransels. Tāpat notikušas izmaiņas ekipāžas sastāvā – Žalas stūrmani Šauļu Jurgelēnu, kurš joprojām kopš iepriekšējā Dakaras rallija cīnās ar veselības problēmām, nomainīs pieredzējis stūrmanis – Paulo Fiuza. Šis stūrmanis Dakaras rallijā brauc kopš 2003.gada, un pēdējos divos Dakaras rallijos viņš bija Peteransela stūrmanis, palīdzot izcīnīt trešo un otro vietu.


Benedikta Vanagas automašīna

Vēl no Lietuvas brauks Antanas Juknevičius (Toyota Hilux), Gintas Petrus (Optimus) un Edvinas Juškauskas (Toyota Hilux).

Smago automašīnu klasē uz starta izies 42 ekipāžas, kur par vadošajām vietām noteikti cīnīsies četras Kamaz-Master rūpnīcas komandas automašīnas. Atgādināsim, ka SSV bagiju ieskaitē debitēs bijušais WRC pilots Kriss Mīke.

Dalībnieku saraksts - ŠEIT, rallija maršruts - ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png