profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs ar 'Toyota' varētu startēt Dakaras un WRC rallijos

Go4speed 30.09.2020 - 10:33 Lēbs ar 'Toyota' varētu startēt Dakaras un WRC rallijos
Sebastjans Lēbs. Foto: wheels24

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjens Lēbs otro gadu atsevišķos WRC posmos redzams pie ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīnas stūres. Pagājušajā gadā Lēbs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' nobrauca desmit dažādus rallijus, bet šogad tikai divus.

Pēc Turcijas WRC rallija franču rallija leģenda atzina, ka viņa prioritāte 2021.gadā ir startēt Dakaras rallijā. Šobrīd Lēbs veicot pārrunas ar ''Toyota Gazoo Racing'' un ''Prodrive'' komandām par iespēju 2021.gadā startēt Dakaras rallijā.


Foto: Toyota Gazoo Racing

Uz jautājumu, vai kandidātu lokā startam Dakaras rallijam ir ''Toyota'' un ''Prodrive'' komandas, Lēbs atzina: ''Negribu šobrīd stāstīt pārāk daudz, bet - jā. Man ir arī vēl daži citi varianti. Iespējas ir labas un tuvāko nedēļu laikā varēšu par saviem plāniem pastāstīt vairāk. Man ir plāns Dakaras rallijam 2021.gadā, bet tālāk pagaidām plānu nav. Man nav plānu atgriezties WRC un aizvadīt pilnu čempionātu. Esmu apmierināts ar tādu situāciju, kāda ir šobrīd. Noteikti, ka turpināšu braukt ar rallija mašīnām, bet, kādos čempionātos un ar kādām mašīnām, es nezinu. Šobrīd gatavojos Dakaras rallijam,'' saka Sebastjans Lēbs.


Foto: Marcin Snopkowski

Dirtfish.com uzskata, ka Lēbs varētu pievienoties tieši ''Toyota'', tādējādi aizvietojot Fernando Alonso, kurš nākamgad atgriezīsies F-1. Taču sports.yahoo.com ziņo, ka Lēbs Dakaras rallijā kļūs par pieredzējušā Nani Romas komandas biedru. Nesen 48 gadus vecais Roma, kurš nākamgad Dakaras rallijā startēs jau 25. reizi, pievienojās britu rūpnīcas ''Prodrive'' pārraudzītajai sacīkšu komandai ''Bahrain Raid Xtreme Team''. Zināms, ka ''Prodrive'' darbnīcā tapušu ''BRX T1 4×4'' sacīkšu auto, kas aprīkots ar 3.5 litru V6 benzīna turbodzinēju.

Tāpat Dirtfish.com ziņo, ka izskan pieņēmumi, ka Lēbs varētu noslēgt vairāku gadu līgumu ar ''Toyota'', kas tādējādi 2021.gadā viņu ļautu redzēt atsevišķos WRC posmos, braucot ar ''Toyota Yaris WRC''.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png