profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Pasaules RX posms Rīgā noteikti pamaina manus plānus nākamajai sezonai

Mārtiņš Jankovskis 28.11.2019 - 06:14 Nitišs: Pasaules RX posms Rīgā noteikti pamaina manus plānus nākamajai sezonai
Reinis Nitišs

Pagājušajā nedēļā oficiāli tika paziņots, ka 2020.gada 19. - 20. septembrī Biķernieku trasē piekto gadu pēc kārtas tiks aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) posms "Neste World RX of Rīga".

Preses konferenci apmeklēja arī Reinis Nitišs, kurš sarunā ar portālu Go4speed atklāja, ka šie jaunumi noteikti pamainīs viņa plānus nākamajai sezonai.

''Jā, šīs ir pozitīvas ziņas, ka arī nākamajā gadā Latvijā notiks Pasaules RX posms. Šoreiz Raimonds Strokšs tiešām šo posmu izcīnīja nevis ieguva, par ko ir liels prieks. Tas noteikti pamaina arī manus plānus nākamajai sezonai. Tagad sāk veidoties konkrēti plāni un vairākas opcijas, par kurām tagad ar saviem partneriem un atbalstītājiem varu iet diskutēt. Kurš ceļš mums dienas beigās izdosies ejams, to vēl nezinu, bet darbs ar lielu jaudu atkal jau ir sācies. Braukt gribās un gribās būt arī tajā visā apritē. Gribas braukt pilnu čempionātu nevis trīs posmus,” stāsta Reinis Nitišs.


Foto: Reinis Nitiss RX

Reinis atklāja, ka jau ir veicis sarunas ar sevi interesējošām komandām. ''Apritē esmu bijis un sarunas tiek aizvadītas. Arī pašas komandas lēnām sāk saprast, ko darīs citi, cik būs automašīnas uz starta, kādi braucēji būs pieejami. Taču esmu aprunājies ar sevi interesējošām komandām un kaut kāda informācija man jau ir pieejama. It kā būtu loģiski, ja čempionātā viss paliktu tā, kā tas bija šogad, bet, cik esmu dzirdējis informāciju no otras puses, tad visi nav tik ļoti apmierināti, kā skatītāji pie TV ekrāniem.”

Kādā no Ātruma Cilts raidījumiem Pauls Timrots uz sarunu aicināja Nitišu, kur bez rallijkrosa tika runāts arī par ralliju, kur Reinis atklāja, ka varbūt ir pienācis laiks pāršķirt jaunu lappusi savā autosportista karjerā.


Foto: Reinis Nitiss RX

''Jā, pēc tā raidījuma ļoti daudzi man jautā, vai esmu nolēmis pāriet uz ralliju (smejas). Ja būtu tāda iespēja, kāpēc nē, jo esmu to pamēģinājis un man liekas, ka sanāk labi, bet zinu, ko rallijs prasa, lai tu būtu labs braucējs un varētu braukt augstā līmenī. Šobrīd domāju un strādāju uz to, lai aizvadītu vienu konkrētu čempionātu, lai ir mērķis uz ko iet un uz ko tiekties. Ir pašam jāsaprot, ko gribu un kādas ir iespējas.”

Nākamgad elektriskā rallijkrosa attīstības seriālā, kura nosaukums ir Projekt E, plānots aizvadīt piecus posmus, kas notiks Pasaules RX posmu ietvaros. Sezonas noslēdzošais posms notiks Rīgā. Reinis atklāj, ka šobrīd viņam ir lielas bažas par šo jauno seriālu.

''Par elektro rallijkrosa čempionātu šobrīd man ir lielas bažas, vai tā klase būs. Ja tā būs, tad domāju uz starta varētu iziet kādas trīs mašīnas. Ja beigās izies astoņas vai vairāk mašīnas, tad ņemu savus vārdus atpakaļ un izteikšu vislielāko cieņu tiem, kas to izdarīs, bet pagaidām man liekas, ka, vai nu tajā ieskaitē būs pāris auto vai arī tas seriāls nenotiks pavisam. Bet tās ir manas šī brīža personīgās domas. Cik esmu dzirdējis, tad nākamgad plānots startēt ar viena veida elektriskajām mašīnām, bet uz 2021.gadu jau būs vajadzīgas pavisam citas mašīnas. Bet varbūt līdz manis nav nonākusi pareizā informācija. Atliek gaidīt un tad jau redzēsim, kā viss beigās attīstīsies,'' nobeidz Reinis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png