profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc diviem gadiem beidz pastāvēt Amerikas rallijkrosa čempionāts

Go4speed 16.11.2019 - 18:58 Pēc diviem gadiem beidz pastāvēt Amerikas rallijkrosa čempionāts
Foto: arxrallycross.com

Kā ziņo arxrallycross.com, tad pēc divām aizvadītām sezonām nākamsezon vairs nebūs Amerikas rallijkrosa čempionāts (ARX). ARX seriālu 2018.gadā izveidoja pasaules rallijkrosa čempionāta promouters IMG, aizstājot pirms tam esošo Global Rallycross čempionātu. Pirmajā gadā ARX čempionātā bija četri posmi, kur par čempionu kļuva Skots Spīds, kurš brauca ar ''Volkswagen Beetle''. Šogad čempionātā, kurā startēja vairāki spēcīgi un zināmi rallijkrosa braucēji, bija seši posmi. Šogad par čempionu kļuva Taners Fousts (''Volkswagen Beetle''), aiz sevis atstājot Krisu Atkinsonu un Patriku Sandelu.

Jāpiebilst, ka pirmo triecienu ARX saņēma pavisam nesen, kad ''Volkswagen Motorsport'', kas dominēja šajā čempionātā, paziņoja, ka pēc piecām veiksmīgām sezonām aiziet no ARX čempionāta.


Foto: Sean Maynard/Twitter

Diemžēl šim seriālam neizdevās nodrošināt ilgtermiņa atbalstu no partneriem, kā rezultātā tika nolemts izbeigt šo seriālu. ''Pēc apspriešanās ar plašu ieinteresēto personu grupu un ieinteresētajām personām IMG, tika pieņemts grūts lēmums nepagarināt Amerikas Rallijkrosa čempionātu pēc 2019. gada sezonas,” teikts paziņojumā.

''Pēdējo mēnešu laikā IMG kopā ar komerciālajiem partneriem izskatīja vairākas iespējas, kā nodrošināt čempionāta ilgtermiņa nākotni, bet diemžēl neviena no šīm iespējām netika īstenota.”


Foto: arxrallycross.com

Jāatzīmē, ka 2019.gadā Pasaules RX kalendārā vairs nebija ASV posma. Ja šogad Pasaules RX kalendārā bija posms Kanādā, tad nākamgad pasaules labākie rallijkrosa braucēji nestartēs ne ASV, ne Kanādā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png