profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Ikers un Krists Valters turpinās cīņas par Polijas čempionāta medaļām

Go4speed 07.09.2019 - 11:31  Jānis Ikers un Krists Valters turpinās cīņas par Polijas čempionāta medaļām
Foto: Dudekdv Photography

Nedēļas nogalē turpināsies gan Polijas, gan Igaunijas rallijkrosa čempionāts, kurā uz starta tradicionāli stājas arī Latvijas sportisti. Šoreiz abos gadījumos minimāls latviešu sastāvs: uz poļu Slomžinu dodas Jānis Ikers un Krists Valters, bet uz igauņu Elvu – Kristaps Grunte, ziņo autocross.lv.

Polijas čempionātā šis būs sestais no septiņiem posmiem. Gan Ikeram, gan Valteram katram savā klasē jāaizvada cīņa par čempionāta medaļām. Jānis SN-2000 klasē kopvērtējumā ir piektais, taču tikai septiņu punktu attālumā no otrās pozīcijas. Teorētiski aizsniedzams arī ātrais līderis Lukašs Tižjevičs, kurš Ikeru pārspēj par 21 punktu. Pirms gaidāmā posma Viktors Ellers klasē atrodas sestajā vietā, bet Uldis Valters – astotajā pozīcijā, taču abu nav Slomžinas posma sarakstos.

Krists Valters SN 1600 klasē atrodas otrajā vietā, ar cerībām uz uzvaru. Tajā pašā laikā Krists atlikušajos posmos nedrīkst piedzīvot neveiksmi, jo sekotāji ir pietiekami tuvu, lai vajadzīgā brīdī izmestu Valteru no trijnieka.

Līdz ar Mūsas festivālu tepat Latvijā uz Igaunijas čempionāta pēdējo posmu nedosies regulārie braucēji Arnis Odiņš (Super 1600 klase) un Jānis Veģeris (Supercar). Lai gan abiem būtu teorētiskas izredzes uz vietu savas klases trijniekā, neveiksmīgais iepriekšējais posms uzdevumu padarījis ļoti sarežģītu. Tā vietā abi startēs Latvijas čempionātā – Arnis debitēs Touring 2000 klasē, bet Jānis RX Open kausa klasē.

Uz Igauniju, toties, dosies Kristaps Grunte, kurš Touringcar klasē, par spīti piedzīvojumiem pilnai sezonai, atrodas Igaunijas čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā. Arī Kristapam iepriekšējais posms nebija veiksmīgs, taču punktu ziņā trieciens nebija pārāk briesmīgs. Desmit punktu pārsvars pirms pēdējās sacīkstes ir gan daudz, gan maz – var neskriet pēc augstākā rezultāta, taču uzmanīties arī vajag. Gruntes klasē sestdienas cīņai pieteikti 13 dalībnieki.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png