profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristofersons kļūst par seškārtējo pasaules RX čempionu

Go4speed 11.11.2023 - 17:34 Kristofersons kļūst par seškārtējo pasaules RX čempionu
Johans Kristofersons - seškārtējais pasaules RX čempions

FIA pasaules rallijkrosa čempionāts sestdien piedzīvoja debiju Honkongā. Johans Kristofersons izcīnīja savu sesto čempiona titulu karjerā, bet Kevins Hansens ierakstīja savu vārdu vēstures grāmatās, triumfējot pirmo reizi seriāla vēsturē notiekošajās pilsētas centra sacensībās milzīga un sajūsmināta skatītāju pūļa priekšā.

Sacensības notika starp ikoniskajiem Honkongas centra debesskrāpjiem un Viktorijas ostas ūdeņiem. Visiespaidīgāko sniegumu demonstrēja Hansens, kurš pēc smagā dienas sākuma, kad tika pārsista riepa, viņš spēja atgūties un izcīnīt pirmo vietu kvalifikācijā. Pēc tam sekoja uzvara savā pusfināla braucienā, kā arī finālā. Šī bija Kevina trešā uzvara pasaules RX. Tehnisku iemeslu dēļ tikai sestais finālbraucienā palika Kristofersons, kuram jau pirms fināla starta pietika, lai pirms svētdien notiekošā noslēdzošā posma, kas notiks turpat Honkongā, viņš ceturto gadu pēc kārtas un sesto reizi karjerā kļūtu par pasaules RX čempionu.


"Tas ir vienkārši mega," pēc finiša priecīgi teica Hansen World RX Team braucējs Kevins Hansens. "Skatītāji bija vienkārši apbrīnojami. Mēs patiešām jutām, kā līdzjutēji mūs uzmundrina, un trase bija izaicinoša, taču braukšana bija ļoti jautra. Fināls bija lieliska sacīkste, un es teiktu, ka šī ir mana līdz šim labākā uzvara. Hansena komanda ir atgriezusies virsotnē! Tagad mums ir jāpārlādē spēki svētdienai un jāmēģina to visu atkārtot."

Pasaules RX kopvērtējums:
1. Johan KRISTOFFERSSON, 118
2. Kevin HANSEN, 94
3. Timo SCHEIDER, 81
4. Niclas GRÖNHOLM, 81
5. Timmy HANSEN, 66
6. Ole Christian VEIBY, 66
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png