profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis Biķerniekos izcīna FIA NEZ Rallijkrosa čempiona titulu

Go4speed 15.10.2023 - 21:11 Jānis Baumanis Biķerniekos izcīna FIA NEZ Rallijkrosa čempiona titulu
Foto: Rallycross.lv

Sestdien mainīgos laikapstākļos Biķernieku trasē norisinājās rallijkrosa sezonas noslēguma posms – NEZ sacensības. Ja pa dienu lija (brīžiem ļoti stipri), tad  fināli norisinājās jau sausā trasē.

Yaris Cup ieskaitē uzvaru svinēja Toms Bumbiers, kuram sekoja Alberts Ako Koks un Martins Dreibe. Jāatzīmē, ka Bumbiers neuzvarēja ne kvalifikācijā, ne pusfinālā, taču finālā pirmā vieta. Ceturtais palika Roberts Purmalis, kurš bija ātrākais visās trijās kvalifikācijas kārtās, kā arī pusfinālā. Diemžēl finālā pēdējā aplī Roberts pieļāva kļūdu un finišēja ceturtais.


Foto: Dom Luke Photography

BMW RX 3000 uz starta izgāja 15 sportisti. Trīs kvalifikācijās ātrākos laikus uzrādīja trīs dažādi sportisti. Pusfinālā pie uzvarām tika Aigars Tīdmanis un Helmuts Bartkevics, taču finālā sīvā cīņā nepārspēts palika Kronbergs. Otrais, finālā startējot no pēdējās starta rindas, finišēja Adrians Apsītis, bet trešais – Tīdmanis.

Touring car ieskaitē uz starta izgāja seši braucēji. Finālā pārliecinoša pirmā vieta Kristapam Gruntem, kurš aiz sevis atstāja igauni Marko Muru, kurš bija ātrākais kvalifikācijā. Trešais – Prīts Rebane.


Foto: Dom Luke Photography

Super 1600 klasē sešu braucēju konkurencē ātrākie bija lietuvieši. Ātrākais bija Rita Gurklis, kurš bija ātrākais kvalifikācijā un pusfinālā. Otrais palika Audrius Kragas, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Mārtiņš Spīķis, kurš uzvarētājam zaudēja 4,5 sekundes.

Super 2000 klasē septiņu braucēju konkurencē goda pjedestāls latviešu sportistiem. Uzvaru svinēja Kristaps Kasparovičs, otrais Lenards Patriks Lepsis, bet trešais – Miks Gabrāns. Kvalifikācijas un pusfināla uzvarētājs Ivo Gabrāns finālā bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ.


Foto: Rallycross.lv

Crosskart Extreme ieskaitē dominēja igauņu braucēji. Pārliecinošu uzvaru svinēja Stens Oja, kurš pēc kvalifikācijas bija ceturtais. Otrais Kristo Kuts, bet trešais – Tēts Vare. Labākais no latviešiem Jānis Baumanis, kuram 5.vieta.


Foto: Dom Luke Photography

Visbeidzot jaudīgākajā 4WD klasē uz starta kopā izgāja 13 braucēji. Uzvarot kvalifikācijā un pusfinālā, uzvaru svinēja Jānis Baumanis. Jāatzīmē, ka finālā startu izcēla ātrais igauņu braucējs Maiko Tams (sākotnēji bija paredzēts, ka ar šo auto startēs Ivo Traubergs), taču pirms otrā līkuma Tams nedaudz par ātru sāka bremzēt, ko izmantoja Baumanis, kurš pēc nelielas pagrūstīšanās tika garām Tamam. Turpinājumā Baumanis kontrolēja brauciena gaitu, finišā Tamu apsteidzot par 5,1 sekundēm. Trešais – Arnis Odiņš, kurš atpalika 16,8 sekundes.

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png