profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ rallijkrosa posmā Biķerniekos uz starta arī Eiropas vicečempions Jānis Baumanis

Go4speed 11.10.2023 - 20:58 NEZ rallijkrosa posmā Biķerniekos uz starta arī Eiropas vicečempions Jānis Baumanis
Jānis Baumanis

Sestdien Biķernieku trasē norisināsies rallijkrosa sezonas noslēguma pasākums – viena posma NEZ sacensības. Ja kopumā klasēs nav daudz pārsteigumu, tad iepriecina gaidāmā pilnpiedziņas auto cīņa.

Kopumā cīņai pieteikušies aptuveni 70 dalībnieku, kas ir labs rādītājs salīdzinoši vēlu izsludinātajai sacīkstei. Ja Yaris Cup, Lada RX, BMW RX3000 sarūpē rezervētus dalībnieku sastāvus (kas neizslēdz intrigu par uzvaru), tad citas klases sarūpē intrigu. Piemēram, Touring Car kategoriju, kurā pulcējas tikai aizmugures piedziņas auto. Šajā klasē uz starta seši auto, no kuriem trīs latvieši un trīs igauņi. Vienā komplektā redzēt Kristapu Grunti, Marko Muru un Prītu Rebani varētu būt baudāmi.

Xtreme klasē 14 pieteikumu, kas ir pēdējā laikā lielākais dalībnieku skaits šajā ieskaitē rallijkrosā. No tiem tikai pieci latvieši, taču būs interesanti vērot, kā veiksies Super 2000 Latvijas-Lietuvas čempionei Maijai Stakenai, debitējot bagiju sportā.

Tomēr vislielāko sajūsmu izraisa 4WD pieteikumu saraksts. Pirmkārt, uz starta redzēsim Eiropas vicečempionu Jāni Baumani, kas faktiski būs vienīgā šā gada iespēja redzēt Jāni uz starta Latvijā. Otrkārt, Ivo Traubergs uz starta pilnpiedziņā – labu laiku neredzēts un ļoti intriģējošs pieteikums. Treškārt, tumšajā sezonas finālā Biķerniekos palika neatrisināts Alda Kasparoviča un Arņa Odiņa duelis – būs interesanti. Ceturtkārt, šim visam pa vidu trīs Somijas braucēju pieteikumi. Par šo sportistu reālo spēku samēru grūti komentēt, attiecīgi, papildu intriga.

Sacīkste norisināsies sestdien, turklāt jāņem vērā, ka cīņa norisināsies pēc klasiskā rallijkrosa formāta, attiecīgi, vēl viens elements, kas rada intrigu pirms gaidāmās sacīkstes.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png