profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Linemans: Skatoties šo video vēlreiz, man sažņaudzas sirds, cik biedējoša avārija (VIDEO)

Go4speed 23.08.2023 - 22:25 Linemans: Skatoties šo video vēlreiz, man sažņaudzas sirds, cik biedējoša avārija (VIDEO)
Foto: Linnemann Promotion

Eiropas rallijkrosa čempionāta Vācijas posmā 3.kvalifikācijā iespaidīgu avāriju piedzīvoja Ulriks Linemans (VW Polo). Par laimi, sportists šajā smagajā avārijā necieta, taču karjeras turpinājums, iespējams, esot apdraudēts, jo automašīna esot iznīcināta.

Kā vēsta portāls tv2nord.dk, tad automašīna, kuras vērtība pārsniedz 2 miljonus dāņu kronu (vairāk nekā 260 000 eiro), tika nomāta, un rēķins par remontu varētu būt vismaz pusmiljons dāņu kronu (vairāk nekā 65 000 eiro). Tā kā rallijkrosa automašīnas nevar apdrošināt, Linemanam pašam būs jāmaksā šī nauda.


Foto: Linnemann Promotion

Brīdī, kad automašīna gaisā veica kūleņus, sportistam jau savā galvā virmoja domas par simtiem tūkstošu kronu rēķinu. To viņš pastāstīja portālam TV2 Nord, kurš apciemoja sportistu viņa darbnīcā.

"Tikko, kā es lidoju gaisā, sapratu, ka tieši to es negribēju, jo šādi bojājumi ir dārgi," iesāk Ulriks Linemans, kurš piebilda, ka tobrīd nezināja, cik reižu automašīna apmeta kūleņus. Kad auto piezemējās, tas aizdegās. "Man virsū nonāca šķidrums, kas, kā es pieņemu, bija benzīns. Kad automašīna aizdegās, mani pārņēma neliela panika, taču es centos saglabāt mieru un noņemt tīklu malā, lai varētu ātri izkļūt," turpina sportists.

Par laimi, sportists paspēsimeja izrāpties no degošās automašīnas, un brīnumainā kārtā viņš negadījumā neguva nekādas traumas. Šobrīd viņam esot tikai nelieli sasitumi vairākās ķermeņa vietās.

Sportists kopā ar draudzeni Anju Fuglsangu mājās pārdzīvo šo nežēlīgo avāriju. Sportists piebilda, ka tā ir viņa smagākā avārija, kādu pieredzējušais braucējs savā karjerā ir piedzīvojis. ''Skatoties šo video vēlreiz, man sažņaudzas sirds. Tad tu saproti, cik mežonīga un biedējoša tā bija.''


Foto: Linnemann Promotion

Tomēr notikušais negadījums Linemanam neliek apsvērt iespēju beigt autosacīkstes. Viņš vēlas atgriezties pie stūres drīzāk jau šodien, nevis rīt. ''Esmu gatavs braukt, ja vien būtu mašīna.''

Lai palīdzētu dāņu sportistam atgriezties pie stūres, tikai dažas stundas pēc negadījuma sociālajā tīklā Facebook tika izveidota ziedojumu vākšana, kur nepilnu 24 stundu laikā sponsori un privātpersonas saziedoja vairāk nekā 70 000 dāņu kronu (nepilni 10 000 eiro).

"Mani ārkārtīgi aizkustina cilvēki, kuri vēlas man ziedot naudu, jo tā ir nauda, kurai viņi paši ir veltījuši laiku, lai to nopelnītu. Esmu neticami aizkustināts, ka viņi vēlas man palīdzēt," nobeidz sportists.





Video: tv2nord.dk
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png