profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Karstā folkreisa un rallijkrosa sezona turpinās, Baumanim svarīgs posms Beļģijā

Go4speed 02.08.2023 - 10:08 Karstā folkreisa un rallijkrosa sezona turpinās, Baumanim svarīgs posms Beļģijā
Foto: Jānis Baumanis RX

Karstā vasaras sezona Latvijas krosa sporta veidos turpinās – sestdien Aizkrauklē piektais Folkreisa Vasaras kausa posms, bet svētdien Vilkičos Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta piektā sacīkste, vēsta autocross.lv

Folkreiss
Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa piektais posms sestdien norisināsies Daugavas Senlejas autotrasē. Trešdiena ir pēdējā pieteikumu diena sestdienas cīņai. Lai gan sezona iziet finiša taisnē – atlikuši trīs posmos no septiņiem – kopvērtējumos gandrīz visās ieskaitēs saglabājas neprognozējamība un pamatīga intriga. Trešdienas rītā pieteikušies 60 braucēju, taču dalībnieku skaits vēl augs.

Jāpiebilst, ka Aizkrauklē tiks aizvadīts arī Folkreisa 4WD klases Darzatehnika.lv Play Off Balvas fināls, kurā uzvarētājs jānoskaidro cīņā starp Edgaru Trallu un Dzintaru Filipsonu. Iepriekšējā posmā Ludzā aizvadīta sīva cīņa par trešo vietu šajā ieskaitē. Abi galvenie pjedestāla pretendenti Kaspars Zuģickis un Aleksejs Brokāns sacīksti kopējā ieskaitē noslēdza pirmajās divās vietās. Play Off bronzas iznākums par labu Kasparam.

Latvijas-Lietuvas rallijkross
Svētdien Lietuvā, Vilkiču trasē, turpināsies Latvijas-Lietuvas rallijkrosa seriāls. Arī šajā ieskaitē piektais posms, taču čempionāts finišam ir tuvāk nekā Folkreiss, jo atlikušas vien divas sacīkstes. Lai gan arī rallijkrosa klasēs intriga ir pamatīga, nav izslēgts, ka kāds no līderiem svētdien vakarā Lietuvu pametīs čempiona godā, titulu nodrošinot priekšlaicīgi.


Foto: Rallycross.lv

Vilkiču posma pieteikšanās kampaņa jau noslēgusies, startam gatavojas 67 dalībnieki.

Pasaules un Eiropas RX
Ja par rallijkrosu, tad nedēļas nogalē paredzēts arī pasaules rallijkrosa čempionāta posms Beļģijā. Taču pēc šokējošā ugunsgrēka iepriekšējā posmā Lielbritānijā, kad sadega Special One Racing RX1e automašīnas un aprīkojums, RX1e klases starts tika atlikts gan Lidenhilā, gan arī gaidāmajā Beļģijas sacīkstē. 

Vadošās RX1e zvaigznes – Johans Kristofersons, brāļi Hanseni, Ole Kristians Veibijs — nedēļas nogalē sēdīsies RX2e klases automašīnā, cenšoties šādā veidā sarūpēt izrādi skatītājiem. Tiesa, saskatot negodīguma elementus mašīnu regulējumos no RX2e seriāla izstājies tā viens no līderiem Viktors Vrankss. Viņa VMV Racing komanda uzskata, ka konkurējošajām vienībām līdz ar pasaules zvaigžņu piesaistīšanu radīta iespēja padarīt viņu automašīnas pārākas par ierastajiem spēku samēriem. Respektīvi, pasaules rallijkrosam jau labu laiku klājas sarežģīti, bet speciālisti pat izsaka prognozes, ka Lidenhilas un vēlākie notikumi var izrādīties iziešana čempionāta pastāvēšanas finiša taisnē.

Tikmēr mazāk satricinājumu Eiropas RX1 čempionāta ieskaitē. Seriālam, kurā Latvijas braucējs Jānis Baumanis atrodas kopvērtējuma trešajā vietā, Beļģijā paredzēta piektā no sešām sezonas sacīkstēm. Jānim ļoti svarīgs posms, lai saglabātu iespējas cīnīties par Eiropas čempiona titulu. Euro RX1 klasē startam pieteikti 17 dalībnieki.

Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png