profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biržos aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms

Go4speed 22.05.2023 - 11:08 Biržos aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms
Foto: Rallycross.lv

Svētdien Biržos, Baronu trasē, aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms. Pirms seriāla ārzemju tūres zināmi šā brīža sezonas līderi.

Jau ziņojām, ka otrā sacīkste Biržos būs pēdējā cīņa Latvijā līdz pat rudenim – pēc šīs sacīkstes seriāls dodas uz Igaunijas un diviem Lietuvas posmiem, pie mums atgriežoties vien septembrī. Biržu posms sarūpēja spožus momentus un uzvaras dalīšanas, arī interesantus rezultātus kopvērtējuma kontekstā.

Super 1600 klasē lietuvietis Rītis Gurklis uzvarēja visu, ko vien varēja, arī finālu. Šķiet, klasē ir pārliecinošs līderis, un pārējiem paliks citas iegūstamās medaļas.

Šajā sacīkstē Mārtiņam Spīķim izdevās izvairīties no Biķerniekos piedzīvotās likstas – likstas vārds ir Uģis Traubergs, aiz kura Mārtiņš Rīgā bezcerīgi iesprūda, netiekot uz pjedestāla. Uģis todien nosedza visus Spīķa uzbrukumus. Biržos scenārijs pamainījās un Spīķim tika otrā vieta. Traubergs pēc avārijas fināla startā aizvadīja smagu cīņu ar igauni Andreasu Auliku, taču noturēt konkurentu aiz sevis neizdevās – Auliks trešais, Uģis atkal ceturtais.


Foto: Rallycross.lv

BMW RX3000 klasē nomainījās viss pjedestāla sastāvs, ja salīdzinām ar pirmo posmu. Šķita, ka Aigars Tīdmanis ir ceļā uz savu pirmo rallijkrosa uzvaru, taču neliela kļūda Džokera aplī (pieslāpusi mašīna) un zaudēts tieši tik, lai palaistu garām Raivi Galviņu. Braucot ārā no Džokera, Aigars nonāca tieši blakus Raivim Gerikam, kurš, mēģinot izvairīties no kontakta, gan izslīdēja. Kontakts vienalga notika, abām mašīnām izlidojot no trases un nonesot vairākus reklāmas stendus. Atgriezušies uz pareizā ceļa, viņi sadalīja otro vietu – Raivis duelī pārāks, Tīdmanim trešā pozīcija. Galviņam, tikmēr, sen gaidīta uzvara.

Pirmā posma uzvarētājs Māris Druva sacīksti noslēdza vien desmitajā vietā, tāpat Luks Sidabrs un Kristaps Kronbergs palika bez pjedestāla – Rīgā viņi visi biji trijniekā. Kopvērtējumā Galviņš pārņēmis vadību, seko Kronbergs un Tīdmanis.


Foto: Rallycross.lv

LADA RX klasē, iespējams, ļoti izšķirošu kļūdu piedzīvoja pirmā posma uzvarētājs Kristaps Martinovs, Biržu finālā nolaužot mašīnas balstiekārtu un izstājoties. To izmantoja pārējie līderi. Niks Mežiņš apspēlēja šā gada pārsteidzošo LADA RX debitantu Viktoru Elleru, gūstot pirmo vietu. Ellers otrais, bet Armands Ķēniņš pēc ļoti sarežģītas dienas trešajā vietā. Kopvērtējumā Mežiņš un Ellers pirmie, Martinovs vēl noturas kopvērtējuma trijniekā.

Super 2000 klases finālā pēc pirmā līkuma sadūrās divi klases favorīti Ivo Gabrāns un Kristaps Kasparovičs. Ivo no situācijas izmuka bez aizķeršanās, stabili aizvadot visus apļus un gūstot sezonas pirmo uzvaru. Izdevās apsteigt par neuzvaramo dēvēto lietuvieti Valdu Mikuži, kurš guva otro vietu. Trešais, izmantojot pēcstarta burzmu, Lenards Patriks Lepsis – viņam pirmais pjedestāls augstākajā līgā. Kasparovičs pēc sadursmes noslīdēja līdz pēdējai vietai, taču prata aizcīnīties līdz ceturtajai pozīcijai.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Mikužis, bet Gabrāns pacēlies uz otro vietu, par spīti pirmajā posmā piedzīvotajam kūlenim. Varis Žentiņš turpina demonstrēt savu izcilo stabilitāti, nonākot kopvērtējuma trijniekā.


Foto: Rallycross.lv

Supercar klasē cīņā devās vien četri dalībnieki. Mārcis Martinovs izmantoja Mārtiņa Sviļa pieļauto pāragro startu (un divus Džokerus, attiecīgi), sasniedzot pārliecinošu uzvaru. Svilis otrais, bet Aldim Kasparovičam pēc atriešanās sacīkstēs neizdodas finālu pirmie pagriezieni: Rīgā tas noslēdzās uz jumta, Biržos – metāla apmalē. Viņš gan braucienu varēja turpināt, gūstot trešo vietu. Ceturtais klases braucējs Ivars Joelis izstājās pēc otrā brauciena.

Kopvērtējumā Martinovs un Kasparovičs nonākuši pirmajās vietās, bet uz trešo vietu atbīdīts posmā nestartējušais Edijs Ošs.

Paplūkāts sastāvs arī Xtreme klasē. Trīs dalībnieku konkurencē pozīcijas sadalītas secībā – Mats Zavarskis, Bruno Blumbergs un Elvijs Zaķītis. Pēdējie divi ir vienīgie, kas apmeklējuši abus posmus, attiecīgi, viņi arī kopvērtējuma līderi.

Lieliski attīstās Yaris Cup klase, ar daudz dalībniekiem un interesantām cīņām. Biržu posmā otro uzvaru sasniedza Linards Jasons – vienīgais no visām klasēm, kuram tas izdevies abos posmos. Šoreiz panākums pārliecinošs, konkurentiem nebija variantu. Uz otro vietu pretendēja Klāvs Žvagins, taču izstājās tehnikas problēmu dēļ. Pirmo pjedestālu, gūstot otro vietu, sasniedza Ričards Laukšteins, bet trešais – Toms Bumbiers.

Jasons un Laukšteins kopvērtējumā pirmajās divās vietās, bet pēc pjedestāla pirmajā posmā joprojām trijniekā arī Roberts Purmalis.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png