profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs atgriežas pasaules RX un startēs ar 'Lancia Delta Evo-e RX'

Go4speed 17.04.2023 - 10:29 Lēbs atgriežas pasaules RX un startēs ar 'Lancia Delta Evo-e RX'
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Pasaules autosporta leģenda, deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs šogad atgriezīsies FIA pasaules rallijkrosa čempionātā pie ''Lancia Delta Evo-e RX'' stūres, apvienojot spēkus ar tautieti Gerlainu Šišerī, startējot ''Special ONE Racing'' komandā divu automašīnu sastāvā.


Foto: Special One Racing

"Esmu no paaudzes, kas uzaugusi, redzot ''Lancia Delta'' uzvaras rallijā, tāpēc man, protams, ir vājība pret šo automašīnu," atzina 49 gadus vecais Sebastjans Lēbs. "Bet, kad Šišerī mani pirmo reizi uzrunāja par to, ka ar to varētu piedalīties rallijkrosā, domāju, ka viņš ir traks! Tad pagājušā gada decembrī izmēģināju šo automašīnu un mani uzreiz pārliecināja tās dinamiskās īpašības. Es ļoti ticu šim projektam, tāpēc nevaru vien sagaidīt, kad ar to startēšu pasaules trasēs.''


Foto: Special One Racing

"Esmu ļoti motivēts šim izaicinājumam, un, manuprāt, rallijkross ir ideāla disciplīna elektrifikācijai, jo mums ir daudz jaudas un sacīkstes ir īsas. Šos automobiļus ir aizraujoši vadīt, un Pasaules RX ir ideāla platforma, lai veicinātu to attīstību. Šovs trasē ir vienkārši pārsteidzošs, ar lieliskām cīņām un vēl iespaidīgākiem notikumiem nekā iepriekš, un tagad mums ir iespēja piesaistīt pilnīgi jaunu fanu paaudzi."

Projekta komanda ''Special ONE Racing'' radās no ''GCK Motorsport'', kuras dibinātājs ir četrkārtējais pasaules čempions frīraida slēpošanā Šišerī. Viņš sarīkoja daudzsološu ''Lancia'' debiju 2022. gada Pasaules RX sezonas finālā Vācijas trasē Nirburgringā. Tāpat kā Lēbs, arī francūzis Šišerī ir pieredzējis rallijkrosa braucējs, kura kontā ir vairāk nekā 40 starti augstākajā līmenī.


Foto: Special One Racing

"Tas ir mans sapnis, ka varēšu pasaules RX saliedēt divas savas automašīnas, no kurām viena būs uzticēta sporta leģendai," saka Gerlains Šišerī. "''Special ONE Racing'' ir gatavs kļūt par augstākās klases komandu. No šīs sezonas mums būs iespēja ierakstīt vēsturi, kļūstot par pirmajiem, kuru modernizēta automašīna uzvarēs pasaules čempionāta sacensībās. Sāksim!"

Special ONE Racing ir apņēmies vismaz trīs sezonas startēt pasaules rallijkrosā ar ''Delta Evo-e RX''. Šīs mašīnas jauda ir 500 kW (680 ZS).

Pasaules RX jaunā sezona startēs Montalegres trasē Portugālē 3. un 4. jūnijā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png