profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Volkswagen' dīlera komanda Bauhaus paziņo vienības sastāvu jaunajai pasaules RX sezonai

Go4speed 01.08.2022 - 23:23 'Volkswagen' dīlera komanda Bauhaus paziņo vienības sastāvu jaunajai pasaules RX sezonai
Volkswagen dīlera komandas sastāvs jaunajai sezonai

''Volkswagen'' dīlera komanda Bauhaus paziņojusi savu sastāvu jaunajai FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai, kurā tiks startēts ar trīs elektriskajiem auto. Kristoffersson Motorsport (KMS) vadītajā komandā bez četrkārtējā pasaules RX čempiona Johana Kristofersona startēs arī rallija un rallijkrosa braucējs Ole-Kristians Veibijs, kā arī jaunais un talantīgais Gustavs Bergstrēms.

Veibijs ir labi pazīstams gan rallijkrosa, gan rallija aprindās. Norvēģis pirmo reizi sadarbojās ar KMS pirms deviņiem gadiem. 2014. un 2015. gadā viņš četras reizes startēja pasaules RX čempionātā, divreiz iekļūstot pusfinālā. Vēlāk Veibijs savu talantu demonstrēja rallija sacensībās, izcīnot vairākus goda pjedestālus WRC2 klasē. Šogad 26 gadus vecais sportists ir gatavs debitēt Pasaules RX un aizvadīt pilnu sezonu, kur kopā ar Kristofersonu viņš centīsies nodrošināt ''Volkswagen'' dīlera komandai Bauhaus tik kāroto čempiontitulu komandu ieskaitē.


Foto: Kristoffersson Motorsport

"Jau vairākus gadus esmu koncentrējies rallijam, un, lai gan turpināšu braukt rallijā, domāju, ka ir pienācis laiks pārmaiņām, tāpēc būs interesanti darīt ko jaunu. Rallijkross ar elektriskajiem automobiļiem ir kā radīts, un ir lieliski atgriezties kopā ar KMS. Mūsu attiecības sākās gandrīz pirms desmit gadiem, tāpēc diezgan labi pazīstu šos puišus. Ir labi atkal strādāt kopā ar Johanu. Manuprāt, viņš ir pasaules labākais braucējs, un nav šaubu, ka viņa pieredze ir zelta vērta. Viņam ir neticamas zināšanas rallijkrosā, tāpēc kopā mēs esam izveidojuši labu paketi, kurai vajadzētu nodrošināt mums labus rezultātus šai sezonai, kas ļautu cīnīties par vadošajām vietām. Būs jautri, un acīmredzot starp zviedriem un norvēģiem valda arī neliela sāncensība, tāpēc darīsim visu iespējamo, lai šajā cīņā uzvarētu," tā Ole-Kristians Veibijs.

"Ir lieliska sajūta, ka varēsim startēt ar trīs automašīnām, uzsākot jauno posmu rallijkrosā. Tas ir bijis milzīgs projekts, lai visu savestu kopā, taču mēs esam ārkārtīgi lepni, ka esam to paveikuši, un mums ir patiesa privilēģija strādāt kopā ar Bauhaus, ''Volkswagen'' dīleriem un bijušajiem ''Volkswagen Motorsport'' darbiniekiem. Starp mums ir liela pieredze, kas, manuprāt, būs liela priekšrocība, jo mums visiem ir vienots mērķis. Pasaules RX elektriskā ēra paver durvis, kas līdz šim bija slēgtas - paveras labākas iespējas nekā līdz šim. Skaidrs, ka vēl ir daudz darāmā, un mēs zinām, ka mums ir jāpārliecina līdzjutēji, bet, godīgi sakot, esmu pārliecināts, ka tas būs milzīgs notikums ar labām cīņām starp ļoti ātriem braucējiem, automobiļiem un komandām,” tā ''Volkswagen'' dīleru komandas Bauhaus vadītājs Tomijs Kristofersons.

Atgādināsim, ka jaunā pasaules RX sezona startēs jau pavisam drīz – 13. – 14.augustā Norvēģijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png