profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņam Nitro RX 2.posmā 3. un 6.vieta, jaudīgākajā Group E klasē uzvar Bakerūds

Go4speed 01.08.2022 - 10:04 Baldiņam Nitro RX 2.posmā 3. un 6.vieta, jaudīgākajā Group E klasē uzvar Bakerūds
Ronalds Baldiņš uz goda pjedestāla

Zviedrijā aizvadīts Nitro rallycross 2.posms, kurā kroskartu klasē uz starta izgāja arī latviešu sportists Ronalds Baldiņš. Sacensību pirmajā dienā Baldiņš savā pusfināla braucienā izcīnīja 2.vietu, kas viņam uzreiz ļāva iekļūt lielajā finālā, kurā bija jāstartē no otrās starta rindas. Finālā mūsu sportists līdz pat pēdējam aplim turējās otrajā vietā, taču pēdējā līkumā, noķerot kādu atpalicēju, Baldiņš sagriezās un zaudēja otro vietu, atkrītot uz trešo. Uzvaru svinēja Riku Huhka.

''Nitro rallycross pirmā diena ir noslēgusies. Smaga diena kopumā, jo viens trases elements vel nesanāk tā, kā vajadzētu. Par finālu runājot, starts bija gandrīz lielisks, turējos līdzi līderim, taču pēdējā aplī pirms finiša viens no dalībniekiem, kurš praktiski jau bija izstājies, turpināja apļot pa trasi, un iedzina mani iekšmalā tik ļoti, ka gandrīz vai pazaudēju iespēju kāpt uz pjedestāla. Trijniekā tikām, kas jau ir pozitīvi pēc šādas dienas. Paldies visiem, kas atbrauca, pienāca un pateica labus vārdus. Tik forši, ka ir atbalsts arī uz vietas, pēc pirmās dienas teica Ronalds Baldiņš.

Baldiņš (#81) izcīna trešo vietu:

Sacensību otrajā dienā Baldiņš savā pusfinālā ieņēma trešo vietu, kas nozīmēja to, ka viņam būs jāstartē pēdējās iespējas braucienā. Tajā Ronalds uzvarēja, tādējādi finālā startējot no trešās starta rindas. Lai arī starts padevās labs, pirmajā līkumā Baldiņš tika iespiests, un viņš atkrita uz septīto vietu. Turpinājumā izdevās vienu konkurentu apsteigt un finišā sestā vieta, uzvarētājam Sebastjanam Enholmam zaudējot 5,8 sekundes.


Jaudīgākajā Group E klasē kā pirmie finālā tika Olivers Eriksons un Andreas Bakerūds, kuri uzvarēja savos Heat braucienos. Vēlāk pusfinālā uzvaras svinēja Robins Larsons un Kriss Mīke, kuriem finālā otrā starta rinda. Pēdējās iespējas braucienā uzvarēja Johans Kristofersons, kuram kopā ar Koneru Martelu bija jāstartē no trešās starta rindas.

Finālā pēc starta vadībā izvirzījās Bakerūds, bet lielisks starts padevās Kristofersonam, kurš pakāpās uz trešo vietu. Turpinājumā Bakerūds nosargāja savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Otrais Larsons, bet trešais Kristofersons.

Group E fināls:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png