profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs, Baldiņš un Grunte kāpj uz pjedestāla 'RallyX' sestajā posmā Rīgā

Go4speed 11.07.2022 - 09:14 Nitišs, Baldiņš un Grunte kāpj uz pjedestāla 'RallyX' sestajā posmā Rīgā
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

10. jūlijā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, noslēgusies vērienīgākā rallijkrosa nedēļas nogale šajā sezonā. Trīs sacensību dienās, divu čempionātu ieskaitēs, uz starta vairāk nekā 150 dalībnieki no deviņām valstīm. Sacensību noslēgumā, RallyX sestajā posmā, trīs latvieši izcīna iespēju kāpt uz goda pjedestāla. Jāatzīmē, ka pirms pusfināla braucieniem Biķernieku trasē sākās pamatīgs lietus, kas vietām apludināja gan servisa parku, gan trasi. Pēc ūdens atsūknēšanas darbiem, sacensības varēja atsākties.


Foto: Go4speed

Pēc garas un pārbaudījumiem piepildītas dienas, Crosscar klases fināla braucienā uz starta sagaidījām divus latviešus - Reini Nitišu un Ronaldu Baldiņu (abi startēja no pēdējās starta rindas), diemžēl Jānis Baumanis fināla braucienam nekvalificējās. Reinis Nitišs noslēdza braucienu otrajā pozīcijā, bet Ronalds Baldiņš trešais. Jāpiebilst, ka abi sportisti finālam kvalificējās pēc smagām cīņām pusfinālā, kur katrs savā braucienā izcīnīja trešās vietas.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Reinis Nitišs, RallyX sestā posma otrās vietas ieguvējs Crosscar klasē: ''Trīs dienas, trīs sacensības un trīs kausiņi, nedaudz pietrūka, lai būtu trīs uzvaras. Pēc visa, kas notika kvalifikācijās un pusfinālā, esmu priecīgs - sākot ar piektdienas neticamo uzvaru, vakardienas finālbraucienu lietū un šodienas braucieniem, kā arī ātrumu trasē. Fināla brauciena starts un pirmie trīs līkumi neizdevās, bija jāturpina cīņa no pēdējās pozīcijas. Lieliskas trīs dienas. Šobrīd esmu noguris, taču esmu gandarīts - liels paldies mehāniķiem, šis bija liels pārbaudījums tehnikai. Tagad dosimies mājās, jāatkopjas no smagās nedēļas nogales.''

Ronalds Baldiņš, RallyX sestā posma trešās vietas ieguvējs Crosscar klasē: ''Divu dienu rallijkrosa maratons, ar spraigām cīņām un piedzīvojumiem - gan labiem, gan sliktiem, ir noslēdzies. Piektdien, paša vainas dēļ, zaudējām Reinim, taču tāds ir sports - ne mirkli nevar atslābt. Šodiena pagāja ļoti sīvi, grūti, arī smagi. Par mata tiesu tikām finālā un tur izcīnījām trešo vietu. Pirms grants sekcijas, mirklī, kad konkurenti nedaudz "pastūma" un ietriecās bagijā, man no vietas izsita plecu, taču es ātri noreaģēju, un, ar vieglām sāpēm, tas "ieleca atpakaļ", turpinājām ar sakostiem zobiem, cīnījāmies līdz galam. Pēdējā aplī pirms grants sekcijas mašīna sāka burbuļot, domājām, ka viss ir beidzies, tur arī paliksim, bet veiksmīgi tikām līdz finišam. Šis arī ir iemesls, kāpēc pēc finiša vairs nevarējām iedarbināt mašīnu. Liels paldies visiem, kas juta līdz, bija trasē un atbalstīja. Ir milzīgs prieks, ka atkal esam ritmā - esam tur, kur mums ir jābūt!''


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Piektdienas sacīkstē, 2WD Open klasē, latviešu fani atbalstīja Kristapu Grunti, kurš fināla braucienā sīvā cīņā par trešo pozīciju piekāpās somu braucējam Joni-Pekka Rajalam. Svētdien Kristapam pievienojās vēl trīs latvieši – Ralfs Igaveņš, Raivis Galviņš un Māris Druva.

Ralfs spēja aizcīnīties līdz fināla braucieniem, ierindojoties piektajā pozīcijā, bet Raivis un Māris noslēdza savu debiju pusfināla braucienos. Noslēdzošajā dienā Kristaps Grunte kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena.

Kristaps Grunte, RallyX sestā posma trešās vietas ieguvējs 2WD Open klasē: ''Kopš pirmo reizi braucām Biķernieku trasē, esam vēlējušies pārbaudīt mūsu mašīnu pret ātrajiem Skandināvu pilotiem. Tas mums izdevās piektdien - uzstādījām mūsu visu laiku ātrāko apļa laiku. Piektdien uzstādījām labus rezultātus kvalifikācijās, taču savas vainas dēļ pazaudēju otro vietu finālā. Svētdien pēc piektdienas sacensībām jau bija jūtams, ka arī konkurenti ir labāk iepazinušies ar Biķernieku trasi un uzrāda arvien labākus apļa laikus. Protams, varēja just arī viņu pārspēku mašīnas jaudā, taču cīnījāmies visas dienas garumā un uzstādījām pietiekami labu rezultātu, lai tiktu pusfinālā un pēc tam jau arī finālā. Vienmēr ir vēlme, lai rezultāts būtu labāks, bet šoreiz man šķiet, ka šādā konkurencē trešā vieta ir labs rezultāts, kas ļāva mums salīdzināt savas spējas pret ātrajām Skandināvu mašīnām!”


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Šīs dienas sacensībās uz starta stājās arī Supercar pilots, latviešu rallijkrosa braucējs, Edijs Ošs. Edijs dienu iesāka, uzrādot labāko rezultātu brīvajos treniņos. Sportists spēja turēties līdzi Eiropas un pasaules labākajiem braucējiem, sacensības noslēdzot pusfināla braucienā, ierindojoties piektajā pozīcijā. Uzvaru svinēja Jurijs Belevskijs. Jāpiezīmē, ka otrajā dienā uz starta neizgāja Niklass Gronholms, kura automašīna bija cietusi piektdienas avārijā.

Rezultāti RallyX sacensību sestajā posmā:
Crosscar junior bagiji
1. Karls Peters Nordstrands
2. Mikaels Uito
3. Džonatans Jlilammi

Crosscar bagiji
1. Elias Svensons
2. Reinis Nitišs
3. Ronalds Baldiņš

Open 2WD
1. Sīmens Engsviks
2. Viktors Johansons
3. Kristaps Grunte

Supercar Lites
1. Kaspers Jasons
2. Ole Henrijs Steinshlots
3. Īzaks Sjokvists

Supercar
1. Juriijs Beļevskis
2. Sondre Evjens
3. Tomas Brintesons

Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta RallyX sezonas noslēgums, septītais posms, 23.-24. jūlijā norisināsies Strangnesas trasē Zviedrijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png