profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņš pēc finālā piedzīvotās avārijas nonāk slimnīcā uz pārbaudēm

Go4speed 19.06.2022 - 01:21 Baldiņš pēc finālā piedzīvotās avārijas nonāk slimnīcā uz pārbaudēm
Foto: Ronalds Baldiņš RX

Anglijā, Lidenhilas trasē, sestdien tika dots starts jaunajai Nitro RX sezonai. Kā jau iepriekš ziņojām, tad šajā posmā uz starta kroskartu klasē izgāja arī latviešu sportists Ronalds Baldiņš.

Pirmo un vienīgo kvalifikāciju Ronalds aizvadīta veiksmīgi - savā braucienā viņš bija otrais, bet kopvērtējumā desmit braucēju konkurencē - ceturtais. Pēc tam sekoja pusfināli, kur Baldiņš bija ātrākais savā pusfinālā, kas viņam finālā ļāva startēt no pirmās starta rindas.


Foto: Ronalds Baldiņš RX

Finālā, cīnoties par otro pozīciju, Ronalds ar konkurentu piedzīvoja avāriju, pēc kuras Baldiņa bagijs apgāzās. Kā vēlāk atzina sportists, tad pēc negadījuma viņš tika nogādāts slimnīcā uz pārbaudēm, jo sportists negadījumā savainoja roku. ''Šobrīd mehāniķi cenšas salabot bagiju svētdienai, bet es tikmēr atpūtinu roku, lai svētdien dotos kaujā. Mēs nepadosimies, darīsim visu iespējamo, lai svētdien turpinātu cīņu,'' tā Ronalds. Uzvaru atkārtotajā startā izcīnīja Pasi Pentinens, kurš ar 61 punktu ir līderis pēc pirmās sacīkstes. Baldiņš ar 41 punktu ir septītais.


Foto: www.insiderally.com

Nitro RX šogad debitē jaunā elektriskā Group E klase, kur uz starta izgāja vairāki rallijkrosā zināmi braucēji. Sestdien tika aizvadīti 1 pret 1 dueļi, kur līdz finālam aizcīnījās Robins Larsons un Kris Mīke. Larsons 1 pret 1 cīņās pārspēja Niklasu Gronholmu, Oliveru Eriksonu un Andreasu Bakerūdu, kamēr Mīke, kurš sāka no otrās kārtas, bija pārāks pār komandas biedru Oliveru Benetu un Trevisu Pastranu. 1 pret 1 finālā uzvarēja Larsons, jo Mīkes auto piemeklēja tehniskas problēmas. Svētdien tiks aizvadīti pusfināli, pēdējās iespējas brauciens un fināls.

Supercar ieskaitē kvalifikācijā ātrākais bija Jurijs Beļevskijs.

Baldiņa avārija (3:08:20):
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png