profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas RX posmā Baumaņa Euro RX1 klasē startēs arī Bakerūds un Kristofersons

Go4speed 11.06.2022 - 09:15 Zviedrijas RX posmā Baumaņa Euro RX1 klasē startēs arī Bakerūds un Kristofersons
Andreas Bakerūds

Jūlija sākumā Zviedrijā, maģiskajā Holjes trasē, tiks aizvadīts otrais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms. Jau ziņojām, ka šosezon pilnu sezonu Euro RX1 klasē aizvada latviešu autosportists Jānis Baumanis.

Dalību Zviedrijas posmā jau iepriekš apstiprināja WRC braucējs Olivers Solbergs, bet nu kļuvis zināms, ka Euro RX1 klasē uz starta izies vēl divas RX zvaigznes – Johans Kristofersons un Andreas Bakerūds. Lai arī Kristofersons šogad turpinās startēt pasaules rallijkrosa čempionātā, braucot ar elektrisko mašīnu, ņemot vērā, ka pasaules RX sezona sāksies tikai jūlija beigās, zviedru sportistam ir iespēja piedalīties arī citās RX sacīkstēs.


Olivers Solbergs testos

Zviedrijas un Norvēģijas RX posmos uz starta ar EKS komandas Audi S1 izies šī brīža Eiropas rallijkrosa čempions Andreas Bakerūds, kura mērķis šajos divos posmos ir sakārtot "nepabeigtos darbus". Šīs abas trases Bakerūdam ir ļoti labi zināmas, jo abās viņš ir uzvarējis Pasaules RX čempionātā.

"Es to teicu jau pagājušajā gadā un teikšu vēlreiz - palikt malā Holjes posmā būtu vienkārši neiedomājami," saka 30 gadus vecais Andreas Bakerūds. "Nesen aizvietoju savu draugu, lai komentētu šajā trasē notiekošo RallyX Nordic, un, lai gan tas bija brīnišķīgi, bija tik grūti vērot, kā citi puiši izklaidējas trasē bez manis!”

"Zināju, ka man vienkārši jāatrod veids, kā piedalīties šajā "maģiskajā nedēļas nogalē", un, pateicoties Ramudden, HTB Racing, #BakkerudBLUE partneriem un EKS, mums tas ir izdevies. Īpaši jāpateicas manam bijušajam komandas biedram Matiasam Ekstromam (EKS komandas īpašniekam un 2016. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionam), kurš personīgi ieguldīja daudz pūļu, lai to visu noorganizētu.''


"Tāpat nevaru vien sagaidīt, kad atkal sacentīšos Norvēģijas posmā - tā ir lieliska trase, kas pārāk ilgi nebija iekļauta kalendārā. Es ļoti priecājos atkal redzēt visus fanus pēc tam, kad pēdējie grūtie gadi viņus turēja prom no sacensībām, un ar nepacietību gaidu, kad varēsim viņiem atmaksāt par atbalstu. Vienmēr esmu skaidri apzinājies, ka, piedaloties kādā seriālā vai sacensībās, vēlos to darīt kārtīgi, un ar EKS un Audi S1 viss uzreiz likās pareizi - gan komandas, gan automašīnas līmenis ir augstākās klases. Ar Audi sacentos 2018. un 2019. gadā, un tad kāds zviedru puisis ar to pagājušajā gadā uzvarēja pasaules čempionātā, tāpēc ir skaidrs, ka tas joprojām ir diezgan spēcīgs komplekts. Man ir arī nedaudz nepabeigta darīšana ar Audi S1, jo man ar to tā arī neizdevās uzvarēt Holjesā vai Hellā, tāpēc ceru, ka šī ir mūsu iespēja to labot."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png