profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke startēs Nitro rallijkrosā

Go4speed 30.05.2022 - 12:19 Mīke startēs Nitro rallijkrosā
Kriss Mīke

Rallija braucējs Kriss Mīke šogad startēs Nitro rallijkrosa sacensībās kopā ar XITE Energy Racing komandu, aizvietojot 2009.gada F1 čempionu Džensonu Batonu trijos no sezonas desmit posmiem. Mīke, kurš pagājušajā mēnesī Barselonas Katalonijas trasē un pagājušajā nedēļā Kalafatas trasē izmēģināja Nitro RX FC1-X elektrisko automašīnu, pievienosies Olivera Beneta komandai, lai pirmo reizi piedalītos pilnībā elektriskajā rallijkrosā.

"Esmu ļoti priecīgs pievienoties XITE Energy Racing," saka piecu WRC posmu uzvarētājs Kriss Mīke. "Kad Oli ar mani sazinājās, mani ļoti ieinteresēja visi aspekti: komanda, automašīna un čempionāts. Kad izmēģināju automašīnu, jā, apstākļi nebija ideāli un bija ļoti slapjš, taču uzreiz varēja redzēt milzīgo potenciālu ne tikai ar automašīnu, bet arī ar visu Nitro rallijkrosa seriālu, ko tas rada."


"Rallijkross ir autosporta kategorija, kas lieliski piemērota elektrifikācijai: tās ir īsas, aizraujošas sacīkstes ar neticami lielu jaudu, kas pieejama uzreiz. Ja tas tiks labi pārvaldīts, šai sacīkstei noteikti var būt spoža nākotne, un ir patiešām patīkami būt daļai no tās kopā ar Oli un XITE Energy Racing Team."

Zināms, ka Mīke aizvietos Batonu atklāšanas posmā, kā arī otrajā posmā Zviedrijā un septītajā posmā Saūda Arābijā, jo iepriekšējās līgumsaistības liedz Batonam aizvadīt pilnu sezonu.

"Tas, ka komandai pievienojas vēl viena pasaules autosporta leģenda, ir patiešām aizraujoši," saka Olivers Benets, kurš piedalīsies katrā posmā. "Krisam ir bagāta pieredze, ko viņš guvis rallijā, gūstot uzvaras WRC un, protams, izstrādājot dažus no pasaules ātrākajiem rallija automobiļiem. Šī pieredze būs nenovērtējama pirmajās sacensībās, viņš patiešām palīdzēs mums ar Džensonu nodrošināt labu automašīnu, sākot ar otro vai trešo posmu. Šis gads būs pārsteidzošs!"


Olivers Benets un Džensons Batons

Atgādināsim, ka otrajā Nitro RX sezonā Nitro RX vadošo lomu ieņems pilnībā elektriskā klase, kurā tiks startēts ar īpaši būvētu FC1-X automašīnu, kas solās būt visjaudīgākā rallijkrosa mašīna, kāda jebkad uzbūvēta. Ar vairāk nekā 1000 zirgspēku lielu jaudu jaunais pilnpiedziņas ''FC1-X'' nodrošinās 3G paātrinājumu un 0-100 km/h šis auto sasniegs ātrāk nekā 1,5 sekundēs. Tas nozīmē, ka jaunajam auto jaudas pieaugums būs par 66%, bet paātrinājums par 0,5 sekundēm ātrāks nekā pašreizējām Supercar automašīnām ar iekšdedzes dzinēju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png