profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņš aizcīnās līdz pusfinālam, Supercar klasē trillera īstā cīņā uzvar Kristofersons

Go4speed 14.05.2022 - 18:59 Baldiņš aizcīnās līdz pusfinālam, Supercar klasē trillera īstā cīņā uzvar Kristofersons
Ronalds Baldiņš

Zviedrijā, Holjes trasē, startējusi jaunā ''RallyX Nordic'' čempionāta sezona. Kroskartu klasē 24 sportistu konkurencē uz starta izgāja arī Ronalds Baldiņš, kurš piektdienas treniņos uzrādīja 11. un 4.vietu.

Pēc trīs kvalifikācijām līderis bija Elias Svensons, kuram divas uzvaras un viena 4.vieta. Baldiņam labākā bija otrā kvalifikācija, kas deva 4.vietu. Diemžēl trešajā kvalifikācijā Ronalds pēc cīņas ar vienu no konkurentiem sagriezās, kas deva 17.vietu. Trīs kvalifikāciju braucienu summā mūsu sportists ieņēma devīto vietu, kas deva vietu pusfinālā.

Diemžēl pusfinālā Ronaldam galīgi nepadevās starts, un no starta viņš aizgāja pārliecinoši pēdējais. Lai arī turpinājumā Ronalds vienu brīdi bija līderis, diemžēl pēc džokera apļa mūsu sportists ieņēma ceturto vietu, kas neļāva iekļūt finālā. Kā pusfināla brauciena laikā atzina viens no komentētājiem Andreas Bakerūds, tad ''Izskatās, ka Baldiņam trūkst ātruma (Ronalds pēc treniņiem pats atzina, ka viņš ar jauno bagiju vēl nav līdz galam sapraties). Viņš ir ātrs. Esmu redzējis viņu braucam, un viņš tiešām ir ātrs,” tā Bakerūds. Finālā uzvarēja Svensons.

Johans Kristofersons

Supercar klasē pēc divām uzvarām un vienas ceturtās vietas ātrākais kvalifikācijā bija Niklas Gronholms, aiz sevis atstājot Sondre Evjenu un rallija braucēju Ole Kristianu Veibiju. Ceturtais bija Johans Kristofersons, kurš otrajā kvalifikācijā izstājās. Sestais bija Matiass Ekstroms. Pēc tam sekoja trīs pusfināli, kuros uzvaras svinēja Kristofersons, Evjens un Ekstroms. Tieši Ekstroms bija tas pilots, kurš starp visiem trijiem pusfināla braucieniem uzrādīja ātrāko laiku.


Matiass Ekstroms

Finālā pēc starta pirmajā līkumā notika īsts ''rokenrols'', kur Kristofersonam pēc vairākiem kontaktiem izdevās saglabāt vadību, kamēr Ekstroms, dodoties džokerī, ieskrēja barjerā. Turpinājumā visiem pa priekšu brauca Kristofersons, taču pēdējā aplī pēc džokera viņu apsteidza Marklunds. Johans centās apsteigt Marklundu, taču nesekmīgi. Taču pirms pēdējā līkuma pēc tramplīna Marklunda automašīnai salūza stūres svira, un Johans viņu pēdējā līkumā apdzina un izcīnīja fantastisku uzvaru!

Sestdien turpat tiks aizvadīts otrais posms.

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png