profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ingus Beļakovs Igaunijas rallijkrosā piedzīvo iespaidīgu avāriju (VIDEO)

Go4speed 11.08.2021 - 10:11 Ingus Beļakovs Igaunijas rallijkrosā piedzīvo iespaidīgu avāriju (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas rallijkrosa braucēji aizvadījuši ceturto Igaunijas rallijkrosa čempionāta posmu, taču šoreiz bez pjedestāliem.

Touringcar klasē pēc sarežģītas kvalifikācijas Kristaps Grunte iekļuva finālā, lielā mērā pateicoties netipiski mazam dalībnieku skaitam. Kvalifikācijā Kristaps bija sestais no septiņiem braucējiem, bet finālā pozīciju izdevās uzlabot – posms noslēgts ceturtajā vietā. Lai gan pēdējie posmi nav bijuši ar spožiem rezultātiem, Grunte joprojām ir Igaunijas čempionāta līderis. Tiesa, opozīcija strauji tuvojas, tāpēc atlikušie divi posmi būs jāaizvada ļoti saspringtā cīņā.


Foto: Marko Leesi

Lielisku sacīksti Xtreme klasē aizvadīja Jānis Baumanis, kurš 33 dalībnieku konkurencē kvalifikācijā sasniedza septīto vietu, pirmo trim braucieniem pat uzvarot visu grupu summā. Sezonas labākā sacīkste turpinājās A finālā, kurā gūta piektā vieta.

Diemžēl otrs Latvijas braucējs Ingus Beļakovs šo cīņu noslēdza ar pamatīgu avāriju. Cīņā ar konkurentu Ingus metās līkuma iekšmalā, taču vietas starp otru braucēju un iekšmalas valni izrādījās par maz, kā rezultātā Beļakovs apmeta vairākus kūleņus. Žēl, jo līdz šim Beļakovs aizvadīja vienu no savām labākajām sezonām.

Kvalifikāciju Ingus bija noslēdzis 19. vietā, kvalificējoties C finālam. Tajā viņš uzvarēja, nonākot B finālā, kurā tad arī tika piedzīvota avārija.


Foto: Marko Leesi

SuperCar klasē pēc kvalifikācijas Edijs Ošs bija ceturtajā vietā, bet Mārtiņš Svilis piektajā pozīcijā. Ošs pusfinālā tika sagriezts, līdz ar to ceturtā vieta un šķietami posms bez fināla. Taču, tā kā pie fināla netika pielaists viens no konkurentiem, Edijam radās iespēja startēt arī izšķirošajā sacīkstē. Tajā gan laimes nebija daudz - priekšā braucošais konkurents ielidoja apmalē, bet, atlēcot no tās, nostās tieši priekšā Oša automašīnai. Rezultātā sadursme, pēc kuras sekoja izstāšanās. Formāli gan gūta salīdzinoši augstā ceturtā vieta.

Beļakova avārija


Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png