profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ikeram un Veģerim uzvaras savās klasēs, Nitišam 3.vieta

Go4speed 25.07.2021 - 21:50 Ikeram un Veģerim uzvaras savās klasēs, Nitišam 3.vieta
Foto: Marko Leesi

NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta otrajā posmā Igaunijā, Kehalas trasē, labākie rezultāti no Latvijas braucējiem padevās Jānim Ikeram un Jānim Veģerim, kuri uzvarēja katrs savā klasē. Pjedestāls arī Reinim Nitišam.

Pēc neizteiksmīga Igaunijas čempionāta posma Kehalā sestdien Supercar klasē Jānis Veģeris spēcīgā konkurencē bija izcils. Trīs kvalifikācijas braucienu summā Jānim pirmā vieta (dalīts vienāds punktu skaits ar Martu Tikerbaru). Arī finālā lielisks sniegums, sīvā cīņā noturot aiz sevis igauņus Maiko Tammu un Tikerbaru, kuri finišēja vienas sekundes ietvaros aiz līdera.

Supercar klasē neveiksmes turpināja vajāt otru Latvijas braucēju Ediju Ošu, kurš finālā guva piekto vietu piecu dalībnieku konkurencē. Jāatzīmē, ka viss top-5 finišēja trīs sekunžu ietvaros.


Foto: Marko Leesi

Super 2000 klasē startēja tikai pieci dalībnieki un, tik tiešām, kā vēstīja pirmssacīkšu pieteikumu saraksts, tikai latvieši un lietuvieši. Pēc kvalifikācijas par diviem galvenajiem favorītiem veidojās abi Latvijas braucēji Jānis Ikers un Maija Stakena. Jānis Maiju pārspēja par vienu punktu un finālā varēja startēt no pirmās vietas. Pieredzējušais Ikers finālā guva uzvaru, aiz sevis atstājot Deividu Vareiku un Valdu Mikuzi. Stakenai fināls neizdevās, viņa ceturtajā vietā.

Super 1600 klasē cienījams 11 dalībnieku sastāvs, to vidū arī vienīgais Latvijas braucējs Mārtiņš Spīķis. Pēc trim kvalifikācijas braucieniem Mārtiņš bija trešais, piekāpjoties vienīgi Marko Muru un Janno Liguram. Arī pusfinālā Spīķis trešais, piekāpjoties Muru un Arvo Kaskam. Fināls gan Mārtiņam neveiksmīgs – piektā vieta.

TouringCar klase, kurā, kā paredzēja dalībnieku saraksts, tiešām arī startēja tikai trīs braucēji, sacīkste izvērtās īpatnēji: finālam bija gatavs tikai Rauno Rappu, formāli gūstot uzvaru. Pēc kvalifikācijas otrais bija Kaspars Fricsons.


Foto: Rallikross

Xtreme klasē labākos rezultātus no mūsējiem sasniedza Reinis Nitišs, finālā gūstot trešo vietu. Ronalds Baldiņš savā pusfinālā palika ceturtajā vietā, nekvalificējoties finālam. Jānis Baumanis pēc trim kvalifikācijas braucieniem palika uzreiz aiz pusfinālistu svītras.

NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta pēdējais, izšķirošais posms norisināsies augusta vidū Lietuvā, Vilkiču trasē.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png