profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar posmu Spānijā startē jaunā pasaules rallijkrosa čempionāta sezona

Go4speed 22.07.2021 - 19:30 Ar posmu Spānijā startē jaunā pasaules rallijkrosa čempionāta sezona
Foto: World RX

Piektdien un sestdien ar World RX of Catalunya posmu startēs jaunā pasaules rallijkrosa čempionāta sezona, kas būs noslēdzošā sezona, kurā par čempiontitulu cīnās 600 Zs jaudīgās Supercar automašīnas, kuras darbina iekšdedzes dzinējs. Sākot ar nākamo sezonu pasaules RX tituls tiks noskaidrots ar mašīnām, kas būs aprīkotas ar elektriskajiem motoriem.

Skaļākais starpsezonas jaunums bija tāds, ka trīskārtējais pasaules RX čempions Johans Kristofersons nolēma pāriet uz sava sīvākā konkurenta Matiasa Ekstroma un Joela Kristofersona EKS JC komandu, tādējādi šogad Johanu redzēsim pie Audi S1 stūres. Viņa komandas biedrs šogad būs Enzo Ide.


Foto: EKS

''Pirmkārt, esmu ļoti pateicīgs, ka varēšu aizvadīt pilnu pasaules RX sezonu. Darīt to ar jaunu komandu un jaunu mašīnu man būs liels izaicinājums. EKS JC zina, kā uzvarēt sacīkstēs un čempionātā. Mūsu mērķis ir izcīnīt abus čempiontitulus – gan braucēju, gan komandu ieskaitē,'' saka 24 pasaules RX posmu uzvarētājs, 32 gadus vecais Johans Kristofersons.

Johana sīvākie konkurenti noteikti būs brāļi Timijs un Kevins Hanseni, kuri arī pirms jaunās RX ēras grib izcīnīt abus titulus. Vēl pie galvenajiem favorītiem jāmin Niklas Gronholms un Timurs Timerzjanovs. Diemžēl noskaidrojies, ka Timerzjanovs pirmajā posmā nestartēs, jo sportistam konstatēta saslimšana ar Covid-19. Noteikti nedrīkst aizmirst par ungāru braucēju Kristiānu Szabo, kurš vairākos posmos demonstrējis lielisku ātrumu, ātro Timo Šeideru, Kevinu Abringu u.c.


Foto: Hansen RX

Barselonas RX posmā uz starta kopā pasaules RX klasē izies 17 braucēji. RX2e ieskaitē kopā startēs desmit piloti, bet Euro RX3 - 13.

Diemžēl pirmo reizi pēdējo 11 gadu laikā ne pasaules RX, ne Eiropas RX ieskaitē uz starta neredzēsim ātro un atraktīvo Andreasu Bakerudu. Pilots atzina, ka šis lēmums nestartēt saistās ar finansēm un ekonomiku kopumā. Pilots tic, ka, aizveroties vienām durvīm, citas atvērsies.

Atgādināsim, ka šogad pasaules RX izveidojusi oficiālu tiešraides un pieprasījuma straumēšanas un video kanālu RX+, kas ir pārraižu platforma, kas faniem dos iespēju ielūkoties populārās autosporta disciplīnas aizkulisēs, kā arī redzēt visus svarīgākos notikumus sacensību ietvaros. Nodrošinot simtiem stundu satura, ko vērot tiešraidē vai pēc pieprasījuma, šī platforma faniem dos ekskluzīvu pieeju, ietverot vērošanas skatu izvēli, detalizētu ekspertu analīzi, kā arī ekskluzīvas intervijas ar dalībniekiem, ļaujot iepazīt personības aiz šīm košajām ķiverēm.


Foto: World RX

Jaunā platforma nodrošinās vairāk augstas kvalitātes satura un funkcionalitātes. Automašīnu salonos esošās kameras ļaus skatītājiem redzēt visu no vadītāja skatu punkta. Ekskluzīvas intervijas, lai fanus iepazīstinātu ar personībām, kuras atrodas aiz ķiverēm. Jebkad, jebkur un uz jebkādas ierīces – rallijkrosa nākotne sākas tagad!

Abonements līdz 2021. gada izskaņai šobrīd ir pieejams par īpašu iepazīšanās cenu €29,99. Tikai šobrīd ir spēkā piedāvājums ar 40% atlaidi no pilnās cenas €49,99 apmērā. Pasākuma pieeja World RX of Catalunya posmam, ar kuru 23. un 24. jūlijā sāksies 2021. gada sezona, šobrīd pieejama par €7,99.

Diemžēl nesen noskaidrojās, ka sezonas otrais un trešais posms, kam bija jānotiek Nirburgringā (Vācijā), pārcelts uz 27.-28.novembri. Tas kļuva zināms pēc tam, kad plūdu dēļ reģions, kurā atrodas trase, ir bijis viens no vissmagāk skartajiem katastrofas apgabaliem, kas līdz šim ir prasījis vairāk nekā 200 cilvēku dzīvības. Līdz ar to sezonas otrais posms no 20.-22.augustam notiks Zviedrijā.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2021. gada sezonas atjaunotais kalendārs:
1. BARSELONA SPĀNIJA 23.-24. jūlijs
2. HOLJES ZVIEDRIJA 20.-22. augusts
3. LOJAKA FRANCIJA 3.-5. septembris
4. RĪGA LATVIJA 18.-19. septembris
5. RĪGA LATVIJA 18.-19. septembris

6. SPA BEĻĢIJA 9.-10. oktobris
7. MONTALEGRE* PORTUGĀLE 23.-24. oktobris
8. NIRBURGRINGA VĀCIJA 27. novembris
9. NIRBURGRINGA VĀCIJA 28. novembris

Pēdējo gadu čempioni:


Izloze pirmajai kvalifikācijai:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png