profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Roberts Vītols - Lielbritānijas rallijkrosa čempions

Go4speed 30.12.2020 - 11:07 Roberts Vītols - Lielbritānijas rallijkrosa čempions
Foto: Rallycross.lv

Atceļot janvārī paredzētos posmus, Lielbritānijas rallijkrosa čempionāts tomēr tiek noslēgts pēc aizvadītiem trim no sešiem plānotajiem posmiem. Tas nozīmē, ka par šīs valsts čempionu Super 1600 klasē kļuvis Latvijas braucējs Roberts Vītols, uzvarot visās trīs sacīkstēs.

Covid-19 izpostīja arī britu rallijkrosa čempionāta kalendāru. Lai gan rīkotāji seriāla norisi iebīdīja ziemā, kur pēdējie posmi bija paredzēti janvārī, pastiprinātie ierobežojumi Kentas reģionā nozīmē, ka Lidenhilā paredzētais sezonas fināls jāatceļ. Motorsport UK jau apstiprinājusi, ka čempionāts uzskatāms par notikušu, tāpēc kopvērtējumu līderi var ķerties pie čempiontitulu svinībām.

Vītols startēja visos trīs notikušajos posmos. Sacīkstēs gūta uzvara pirmajā posmā, kā arī trešās vietas dubultposmā decembrī. Taču, tā kā otrajā un trešajā posmā startējušie Volland Racing braucēji nesaņēma ieskaiti britu čempionātā, Robertam fiksēts maksimālais čempionāta ieskaites rezultāts – trīs posmi, trīs uzvaras. Pārējās medaļas saņems mājinieki Darens Skots un Kreigs Lomakss. Vītols par šo panākumu izcīnījis lielo balvu – apmaksāts starts vienā no nākamā gada posmiem Lielbritānijas čempionāta Supercar klasē.

Skaidrs, ka sezonu aptumšoja ne tikai posmu atcelšana un kalendāra izmaiņas, bet arī fakts, ka Covid dēļ uz cīņu neieradās daudzi dalībnieki – gan vietējie, gan no citām valstīm. Taču šajā situācijā ir vairāki pozitīvi elementi, ko latviešu komanda ieguvusi arī šādā sezonas situācijā.

Roberts Vītols ir pirmais Latvijas autosportists, kurš kļuvis par Lielbritānijas čempionu. Latvijas rallijkrosa braucēji pēdējos gados sarūpējuši vairākas citu valstu čempionāta medaļas – Roberts pērn bija britu Junior klases bronzas medaļnieks, Jānis Ikers sasniedza Polijas vicečempiona titulu, bet Kristaps Grunte bija Igaunijas čempions.


Foto: Rallycross.lv

Roberts Vītols pēc ziņas, ka kļuvis par Lielbritānijas čempionu: ''Jau pagājušajā gadā ļoti vēlējos uzvarēt Lielbritānijas čempionātā Junior klasē, taču tas neizdevās. Tas iedeva ļoti nopietnu motivāciju un vēlmi panākumu sasniegt šogad, Super 1600 klasē. Tas bija obligāti jāizdara! Un mēs tam veltījām visu vasaru, ļoti lielu, saspringtu darbu, lai varētu nonākt uz starta pirmajā posmā. Liels paldies ģimenei par viņu apņēmību mesties šajā idejā un iesaistīšanos! Žēl, ka nevarēja atbraukt pārējie sportisti, kuru gaidījām un, kuru starts bija paredzēts. Tajā pašā laikā mēs apdzinām ātrāko Lielbritānijas Super 1600 braucēju, tāpēc kaut kādā mērā savu uzdevumu izpildījām. Un ļoti daudz vērtīgas pieredzes – par to, kā notiek starts svešā zemē ar savu auto, kā viss notiek tik saspringtā gadā, kāds pasaulei ir šogad. Kā pirms sacensībām jāveic Covid testi, lai vispār tiktu trasē, iekšā, kā šī tēma tiek risināta, lai sacensības varētu notikt. Tas bija interesanti!”

“Galvenais mērķis man bija lielā balva, iespēja startēt Supercar. Mēs to esam ieguvuši! Ļoti gribas cerēt, ka tas, kā šogad sevi parādījām un, cerams, tā gaidāmā sacīkste ar lielo mašīnu mums ļaus turpināt progresēt un pakāpties vēl kādu soli augstāk. Paldies manam konkurentam Darenam par mašīnas pieskatīšanu un laipno attieksmi. Šādi rīkoties konkurentu starpā nav ierasti, noteikti ne Latvijā. Paldies mammas brālim Jānim, kurš garajā starplaikā starp posmiem brauca pieskatīt mūsu auto un palīdzēja sacensībās uz vietas.”

“Lielbritānijas čempioni… Tas neskan slikti! Nav tāda milzīga svinību sajūta, taču patīkami, ka paveiktajam darbam ir reāls, redzams rezultāts. Un jā, man ir svarīgi, ka šogad izdevās tas, kas pagājušajā gadā izslīdēja no rokām. Vērosim, kā tas viss turpināsies tālāk!” saka Roberts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png