profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Roberts Vītols uzvar Lielbritānijā

Go4speed 02.09.2020 - 20:45 Roberts Vītols uzvar Lielbritānijā
Foto: No sportista personīgā arhīva

Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols ar uzvaru noslēdzis debiju Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā, uzvarot Lielbritānijas čempionāta/5 Nāciju Trofejas pirmajā posmā Lidenhilā, ziņo autocross.lv. Sacīkste noritēja pandēmijas ēnā, laupot daudzus dalībniekus, sevišķi starptautiskajā Super 1600 klasē.

Lai gan pirms sezonas dalību čempionātā apstiprināja ap desmit braucēju, Covid-19 daudzus no tiem atstāja mājās, tostarp nīderlandiešus, kuri kopā ar britiem un latvieti Vītolu izveidotu aizraujošu Super 1600 sastāvu. Lidenhilā uz starta stājās tikai trīs dalībnieki – Roberts un divi briti Kreigs Lomakss un Darens Skots. Super 1600 brauca kopā ar Supernational klases braucējiem, demonstrējot lielisku ātrumu. Vītols ar savu fināla brauciena rezultātu lielajā klasē būtu ierindojies ceturtajā vietā, tikai par 3,5 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja, un tikai 0,8 sekundes no otro vietu guvušā Supernational braucēja.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Super 1600 klases ietvaros sacīkste sākās kuriozi, abiem britiem izstājoties. Līdz ar to Vītols vēl nevarēja secināt konkurentu reālo spēku samēru. Tomēr tālāk cīņa jau bija nopietnāka, jo, lai arī Roberts uzvarēja visos kvalifikācijas braucienos, Darens Skots allaž bija tikai pāris sekunžu attālumā no latvieša, arī Lomakss reti zaudēja vairāk par sešām sekundēm braucienā.

Fināla scenārijs līdzīgs kvalifikācijas braucieniem: Roberts Vītols pirmais, Skots otrais, piekāpjoties par 1,7 sekundēm, 7,5 sekundes aiz līdera – Lomakss.

Jāatzīmē, ka Vītolu ģimenei šī sezona izvērtusies negaidīti īpatnēja. Augusta vidū Lielbritānijas čempionātā tika aizvadīta mediju un treniņu diena un, tā kā latviešus mājās gaidīja ievērojami ierobežojumi, komanda palika Lielbritānijā līdz pat pirmajam posmam. Tāpat vienība šķiet apbēdināta par mazo Super 1600 klases dalībnieku skaitu. Taču labā ziņa ir fakts, ka, neskatoties uz klasei vājo pirmo posmu, Robertam Vītolam un abiem britu konkurentiem sezona ir startējusi un cīņa par balvu ir sākta: klases uzvarētājs nākamgad iegūs iespēju startēt vienā no posmiem ar Doranu ģimenes Supercar auto bez maksas.

Lielbritānijas čempionāta otrais posms norisināsies septembra nogalē Nokhilā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png