profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

14 gadus vecā Maija Stakena rallijkrosa sacensībās Biķerniekos debitē ar uzvaru

Go4speed 06.07.2020 - 00:06 14 gadus vecā Maija Stakena rallijkrosa sacensībās Biķerniekos debitē ar uzvaru
Maija Stakena. Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Pēc lielākās pauzes Latvijas autosporta vēsturē, sestdien un svētdien norisinājās “Biķernieku Motorsporta Festivāls”, kurā spēkiem mērojās vairāk nekā 140 dalībnieki no dažādām Ziemeļeiropas valstīm. Pasākumu klātienē vēroja atbalstītāji un līdzjutēji skaitā līdz vienam tūkstotim.

Sacensības uzņēma trīs rallijkrosa čempionātus – Latvijas, Lietuvas un NEZ Baltijas. Dalībniekiem bija iespēja pieteikties 12 dažādās ieskaites klasēs – kopumā uz goda pjedestāla tika sveikti 36 ātrākie piloti.

Diemžēl šoreiz nepaveicās Xtreme klases braucējiem Ronaldam Baldiņam un Reinim Nitišam. Ronalds bija ātrākais pirmajās divās kvalifikācijās, kā rezultātā pēc trīs kvalifikācijām viņš bija pirmais, kamēr Nitišs bija sestais. Diemžēl Ronalds savā pusfināla braucienā nespēja sasniegt finišu, kamēr Reinis palika ceturtais, kas abiem mūsu braucējiem liedza iekļūt pusfinālā.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Lielākais šīs sezonas pirmā posma pārsteigums ir 14 gadus vecā sportiste Maija Stakena, kura šajā nedēļas nogalē debitēja rallijkrosa sacensībās. Sākot ar kvalifikācijām un pusfināliem, Maija demonstrēja lielisku sniegumu, aiz sevis atstājot vairākus vīriešu kārtas pārstāvjus. Arī finālā viņa bija neapturama, tādējādi kāpjot uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena.

Maija Stakena par savām emocijām pēc pirmajām rallijkrosa sacīkstēm: ''Esmu patīkami pārsteigta, ka debija rallijkrosā ir izvērtusies tik pozitīvi. Nopietni gatavojāmies sacensībām kopā ar tēti Jāni Stakenu un abiem treneriem – Jāni Spīķi un lietuvieti Kasparas Novickas, kuri ļoti palīdzēja un atbalstīja arī visu sacensību laiku – varētu pat teikt, ka sacensību laikā man ir trīs tēti. Jau sākot ar pirmajiem braucieniem labi sastrādājāmies ar spoteri un spējām turēties pie stratēģijas, kura palīdzēja sasniegt augsto rezultātu. Man ir liels prieks un emocijas pārņem par sveicieniem ne tikai no komandas un līdzjutējiem, bet arī pretiniekiem un citiem sacensību dalībniekiem. No visas sirds pateicos ikvienam, kuri mani atbalstīja un sveica! Šīs bija manas pirmās, bet noteikti ne pēdējās Rallijkrosa sacensības!”


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Jānis Bergs, Rallijkrosa sacensību rīkotājs: “Uzsākām sezonu vēlāk nekā ierasts, bet labāk vēlāk nekā izlaist veselu sacensību gadu. Jūlija ierobežojumu atvieglojumi mums ļāva sarīkot pilnvērtīgas autosporta sacensības, varētu teikt, ka pandēmijas iespaidā, mūsu gadījumā, bija vairāk plusu nekā mīnusu. Esam pavadījuši aizraujošu un spraigām cīņām piepildītu sacensību nedēļas nogali – ne tikai mēs, bet arī sportisti, skatītāji un līdzjutēji izbaudīja atkalredzēšanos trasē un sacensību karstumā! Ar pilnu jaudu uz priekšu - šajā sezonā paredzēti vēl trīs sacensību posmi, 26. jūlijā tiksimies Jēkabpils “Baronu” trasē, tupināsim kaimiņos Lietuvā un sezonu noslēgsim Bauskā, “Mūsa Raceland” trasē, kur apvienosim visas LAF krosa komisijas disciplīnas – rallijkrosu, autokrosu un folkreisu!”

Visi rezultāti ŠEIT.

Labākie pirmajā sacensību posmā:
Latvijas Rallijkrosa čempionāts:
LADA RX: 1. Mārcis Martinovs 2. Kristaps Martinovs 3. Edvards Egle
Super 1600: 1. Juris Sīķis 2. Edijs Ošs 3. Georgs Ors
Touring Car: 1. Jānis Ikers 2. Kaspars Fricsons 3. Varis Žentiņš
CK 650 kroskarti: 1. Dāvis Tobiass 2. Laurs Langeprons 3. Karls Martins Miliste

Latvijas Rallijkrosa kauss:
BMW RX 3000: 1. Mārtiņš Prūsis 2. Edgars Valeinis 3. Dainis Valeinis
XTREME kroskarti: 1. Markus Abrams 2. Andre Kils 3. Alans Kakri

NEZ Baltijas Rallijkrosa čempionāts:
NEZ Open: 1. Marko Muru 2. Raimo Kauttio 3. Sami Rasanens
NEZ Super 1600: 1. Janno Ligurs 2. Juris Spīķis 3. Georgs Ors
NEZ Super 2000: 1. Maija Stakena 2. Jānis Ikers 3. Jānis Miščenko
NEZ Touring Car: 1. Kristaps Grunte 2. Steins Karu 3. Prits Rebane
NEZ 4WD: 1. Razors Razor 2. Andri Ouns 3. Valdurs Reinsolu
XTREME BRX kroskarti: 1. Andre Kils 2. Markus Abram 3. Antti Sutarinens

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png