profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacim jauna Fiesta, vecā uz Ukrainu

Mārtiņš Jankovskis 13.04.2012 - 06:54 Sirmacim jauna Fiesta, vecā uz Ukrainu
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Strauji tuvojas vasaras rallija un rallijsprinta sezona. Kamēr citi sportisti vēl steidz veikt pēdējos sagatavošanās darbus, tikmēr citi jau aizvada treniņus un gatavojas sezonai. Ar jaunu Ford Fiesta automašīnu vasaras rallija sezonu iesāks Ralfs Sirmacis, jo iepriekšējā mašīna, ar kuru sportists brauca ziemā, nu ir aizceļojusi uz Ukrainu, Harkovu. Lai uzzinātu, kas vēl jauns OKartes Autosporta Akadēmijas (OAA) nometnē, portāls Go4speed sazinājās ar OAA preses sekretāru Mārtiņu Dzenīti.

''Šobrīd Ralfam Sirmacim aktīvi būvējam jaunu Fiesta automašīnu, jo iepriekšējā mašīna tika pārdota ukraiņu sportistam Staņislavam Besedinam. Šis 26 gadus vecais sportists ir 2011. gada Ukrainas čempions 1500 klasē, kur viņš brauca ar žiguli. Cik varēja saprast, tad šī sportista plānos tagad ir ar šo jauno Fiesta automašīnu patrenēties un pabraukāt Ukrainā, bet jau nākamgad, iespējams, meistarības celšanas nolūkos viņš brauks Latvijā."

Protams, nevarēja nepajautāt Mārtiņam par to, kā sokas ar pieteikšanos OAA atlases sacensībām (pieteikšanās notiek līdz 15. aprīlim). ''Runājot par atlasi, tad, kā jau tas bija gaidāms, pirmais pieteicās Kristaps Feldmanis. Šobrīd jau pieteikušies vairāk par divdesmit sportistiem, tāpēc mums būs jātaisa intervijas un jāatlasa 20 sportisti (šogad atlases kārtā varēs piedalīties tikai 20 perspektīvākie jaunieši). Taču varu teikt to, ka šobrīd izskatās, ka jaunieši ir daudz vairāk motivēti un uz ralliju tendēti, jo pagājušajā gadā izskatījās, ka daži jaunie censoņi tā arī nemaz nesaprata, kāpēc pieteicās," turpina OAA preses sekretārs.

Sarunas nobeigumā Dzenītis atzina, ka treniņu vietā pirms Talsu rallija visas trīs OAA rallija ekipāžas brauks Kalnamuižas rallijsprintā, kurš notiks nedēļu pirms Talsu rallija - 4.-5. maijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png