profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināmi OKartes Autosporta Akadēmijas finālisti

Mārtiņš Jankovskis 04.10.2011 - 22:12 Zināmi OKartes Autosporta Akadēmijas finālisti
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Noskaidroti tie OKartes Autosporta Akadēmijas pirmās sezonas finālisti, kuri 15. oktobrī lielajā finālā Biķernieku sporta bāzē cīnīsies par projekta galveno balvu - pilnībā apmaksātu sezonu Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2 automašīnu.

Atbilstoši OKartes Autosporta Akadēmijas noteikumiem, finālistus noteica žūrija, kuras sastāvā bija 13-kārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Caune, Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Jānis Naglis, „Latvijas Mobilais Telefons" prezidents Juris Binde un OKartes Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs.

Žūrijas locekļi sanāca kopā, lai no 47 dalībniekiem izvēlētos deviņus labākos, kuri startēs finālā. Tomēr žūrija lēma, ka finālam kvalificējas desmit sportisti, jo konkurence par pēdējo brīvo vietu bija ļoti spraiga. Viņiem pievienosies vienpadsmitais, kuru finālā iebalsos līdzjutēji, savu balsojumu veicot www.autoakademija.lv interneta lapā.

Kā portālam „Go4speed" atzina OKartes Autosporta Akadēmijas pārstāvis Mārtiņš Dzenītis, tad finālam kvalificējušies šādi braucēji:

Kārlis Nebars (Autosprints, supersprints)
Lielisks sniegums supersprintā - četrās sacīkstēs četras uzvaras. Labs sniegums atlases kārtas braukšanas testos.

Mārcis Ķenavs (Rallijsprints)
Sevi no labākās puses parādīja braukšanas testos, kā arī mediju un visos pārējos intelektuālajos testos. Sacensībās neviena pirmā vieta nav, taču ir potenciāls.

Dāvis Tobiass (Kroskarti)
Ļoti labi sasniegumu kroskartos. Šogad kļuva par NEZ čempionu. Atlases kārtās parādīja, ka zina trajektorijas un saprot, kā jābrauc. Tāpat Tobiasam bija labi sasniegumi mediju un visos pārējos intelektuālajos testos.

Valts Zvaigzne (Rallijs, rallijsprints)
Ļoti labs sniegums atlases kārtās, patīkams sarunu biedrs mediju testos un progresējoši rezultāti.

Jānis Baumanis (Autokross, kroskarti)
Latvijas čempions autokrosā (bagijos), ātrs un ļoti uzvarēt gribošs. Tāpat viņš sevi labi parādīja intelektuālajos testos.

Emīls Blūms (Supersprints)
Izcils sniegums otrajā atlases kārtā, progresējoši rezultāti, liela degsme un laba mašīnas izjūta.

Ralfs Sirmacis (Rallijs, rallijsprints, supersprints)
Ļoti labi braukšanas rezultāti, labi izjūt mašīnu. Varbūt kopējo rezultātu uz leju nedaudz pavilka pēdējā laika rezultāti, kas saistīti ar tehniku, bet kopumā talantīgs džeks.

Ingus Kalniņš - Kalenieks (supersprints)
Ļoti precīza braukšana, laba mašīnas izjūta, liela vēlme sevi pierādīt un labi rezultāti.

Reinis Nitišs (Rallijkross, supersprints, autokross)
Izcili rezultāti - visvairāk uzvaru atsevišķās disciplīnās, ļoti intelektuāls un patīkams cilvēks priekš saviem 15 gadiem. Liela degsme un vēlme sevi pierādīt autosportā.

Kristaps Feldmanis (Supersprints)
Finālā ielēca kā viens no pēdējiem, taču viņš ir saņēmis perfektas atzīmes par mašīnas izjūtām, trajektorijām - par pamata lietām, kas jāzina autosportistiem. Ir vēlme pabraukt ātri, taču pietrūkst stabilitātes, jo ir maz pieredzes autosportā. Ļoti labas dotības.

Runājot par lielākajiem pārsteigumiem, Dzenītis turpina: „Lielākais pārsteigums par tiem sportistiem, kuri tika finālā - Feldmanis un Blūms. Dabas dots talants braukšanā, jo viņi pirms tam nekur nebija braukuši. Trajektorijas, mašīnas izjūta un degsme bija tas noteicošais, kas viņus izvirzīja finālā.

„Protams, bija sportisti, kuriem it kā bija jāiekļūst finālā, taču šogad diemžēl viņiem tas neizdevās. Piemēram, Henrijs Grūbe - pievīla rezultāti folkreisā, jo bija labs atlases kārtā (mediju testos). Gints Bremze - viens no labākajiem intelektuālajos un mediju testos, labi rezultāti šosejā (divas uzvaras), bet kaut kas pietrūka atlases braukšanas testos. It kā ar vienu kāju jau bija iekšā, taču beigās kaut kas pietrūka. Renārs Ēķis - rezultāti labi, bet šo sportistu kolosāli iegāza mediju testi. Arī folkreisistam Artūram Bāriņam tas pats - ļoti labi rezultāti, bet mediju un pārējos testos ļoti švaki. Šiem diviem sportistiem jāuzlabo tikai komunikācija un nākamgad viņi noteikti varētu būt finālā. Vēl tuvu finālam bija Andis Vanters. Brauca labi, gan arī labi sevi pierādīja atlases testos, taču viņam nebija nevienas pirmās vietas, kā arī viņš nebija vienu dienu Jelgavā uz atlases testiem.

Lielais fināls Biķernieku sporta bāzē risināsies 15. oktobrī divās kārtās. Pirmajā kārtā (no plkst. 10:00 līdz 12:00) visi finālisti trasē sacentīsies ar savām mašīnām, bet superfinālā no plkst. 15:00 labākie pieci jaunie talanti savu varējumu jau pierādīs ar organizatora nodrošinātām automašīnām. Zīmīgi, ka finālsacensībās būs atļauts piedalīties tikai ar sporta salonautomašīnām ar drošības aprīkojumu - drošības stieņiem, sporta jostām, sēdekļiem utt.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png