profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

"LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa 1.posmā uzvar Daugavpils komanda

Go4speed 08.05.2017 - 00:53 "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa 1.posmā uzvar Daugavpils komanda
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Ar startiem “ProKart kauss 2017” pirmajā posmā sākusies arī “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa otrā sezona, un šogad projektā piedalās jau 15 mācību iestādes. Pirmajās sacīkstes laurus plūca Daugavpils Būvniecības tehnikuma komanda, iegūstot gan “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa 1.vietu, gan arī finišējot uz goda pjedestāla – otrajā vietā – “ProKart kauss 2017” ieskaitē.

“ProKart kauss 2017” pirmās sacīkstes norisinājās 6.maijā Madonas kartingu trasē. Pirms sacīkstēm komandām bija iespēja pārbaudīt savu kartingu tehnisko gatavību un aizvadīt kopējos treniņus. Tieši panākumi “ProKart kauss 2017” seriāla sešos posmos, kā arī tehnikas sagatavotība un atbalstītāju daudzums, noteiks “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa otras sezonas uzvarētājkomandu.

Dainars Dambergs, LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs: ''Esmu gandarīts, ka varējām paplašināt mācību iestāžu skaitu “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa projektā no 11 līdz 15 mācību iestādēm. Redzu arī, ka jaunieši ir sasparojušies un entuziasma pilni, jo no vairākām skolām šogad sacensībās piedalās pat divas komandas. Īpaši atzinīgi varu vērtēt Daugavpils Būvniecības tehnikuma komandas, kas pagājušo gadu beidza ne ar tiem labākiem rezultātiem, bet jaunieši ir centušies, gatavojušies un strādājuši, kam šogad redzam arī rezultātu - pirmā un sestā vieta Skolu kartingu kausa ieskaitē. Neapšaubāmi, priecē arī tas, ka lielākā daļa “Prokart kauss 2017” dalībnieku “TK Senior klasē” ir tieši “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa kartinga komandas.”

Tāpat LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs atzīmēja, ka dažas komandas nebija paguvušas sagatavoties tehniskā jomā, jo nav bijis pietiekami laika, taču jaunieši rosās un jau pasūtītas visas nepieciešamās lietas, lai uzlabotu un sagatavotu savus braucamos nākamajām sacensībām.


Foto: Mārtiņš Jankovskis

Komandas bija atvedušas līdzi arī prāvus atbalstītāju un līdzjutēju pulkus, un kopumā varēja just vienotības un saliedētības atmosfēru. Savas komandas jaunieši atbalstīja gan trases malās, gan palīdzot praktiski.

Nākamais “ProKart kauss 2017” posms un “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa ieskaites sacīkstes notiks 20. maijā Ropažos, Sporta kompleksā “333”, tad 10.jūnijā Madonā, 15.jūlijā un 12.augustā Kandavā, bet pēdējās sacīkstes jeb 6.seriāla posms notiks 30.septembrī Smiltenē.

Diemžēl finālam nekvalificējās Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības un viena no Smiltenes Tehnikuma komandām.

Rezultāti:
1.vietā Daugavpils Būvniecības tehnikuma komandas (pilots Artjoms Koževņikovs);
2.vietā Priekuļu Tehnikuma komanda (pilots Jānis Mantiņš);
3.vietā Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma komanda (pilots Rūdis Bērziņš)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png