profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidroti Skolu kartinga kausa uzvarētāji

Go4speed 06.10.2016 - 23:36 Noskaidroti Skolu kartinga kausa uzvarētāji
Foto: LMT Autosporta Akadēmija

“LMT Autosporta Akadēmijas” ietvaros pirmā sezona aizvadīta Latvijā unikālam projektam - Skolu kartinga kausa sacensībām, kurās piedalījās 11 komandas no visas valsts. Trešo vietu ieguva Kandavas Lauksaimniecības tehnikums, otro vietu izcīnīja PICK Rīgas Valsts tehnikums, bet uzvaras kauss pienācās PIKC Rīgas Tehniskā koledža komandai.

Kartingu sezonas laikā komandas aizvadīja piecas sacensības dažādās Latvijas kartingu trasēs, arī nu jau atkal sportam pieejamajā Kandavas kartodromā. Kopā ar visām komandām tika aizvadīti divi koptreniņi, un katrai komandai bija savs mentors – reģionā pieredzes bagāta personība. Piemēram, Jelgavas komandai liels palīgs bija Ēriks Gasparovičs. Jauniešu komandas savā starpā sacentās, un žūrija vērtēja gan sportiskos rezultātus, gan tehnikas sagatavošanu, mārketinga un sabiedrisko attiecību aktivitātes, kā arī komandas fanu aktivitātes.

Dainars Dambergs,
LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs: ''Mūsu akadēmijas mērķis jau daudzus gadus ir atrast autosporta jaunos talantus, atbalstīt viņus, izglītot un dot iespēju sevi pierādīt autosporta vidē. Kartings ir labākais veids, kā iesākt savas autosporta gaitas. Braucot ar kartingu, iespējams trenēt reakciju, apzināties savu ātruma baiļu slieksni un izprast tehniku. Kad esi apguvis pamatus, vieglāk konkurēt cita autosporta veidā. Projekta viens no uzdevumiem bija veicināt arī saliedētību skolā starp jauniešiem un pasniedzējiem, vēlmi darboties komandā, kā arī, praktiski strādājot, padziļināti iepazīt tehniku un popularizēt savu skolu kā modernu un aizraujošu izglītības iestādi. Protams, projekta laikā redzam, cik ļoti svarīga ir infrastruktūra – ja trase ir blakus, tad praktiskie treniņi ir daudz biežāk un tas atspoguļojas rezultātos.”

Projekta laikā sevi sportistu vidū lieliski parādīja Smiltenes tehnikuma audzēknis Rinalds Bērziņš, kurš ielauzās starp spēcīgākajiem TK Senior klases sportistiem un izcīnīja augsto otro vietu arī Prokart seriāla kopvērtējumā. Savukārt Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma komandā visu sezona nebija vērojama kadru mainība, un komanda īpaši aktīvi strādāja pie sociālo tīklu izveides. Savukārt Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas karsējmeitenes varēja pamanīt visās sacensībās.

''Pirmās sezonas rezultātus izlēmām atklāt daļēji, paziņojot tikai labāko trijnieku. Nav mērķis norādīt, kurš ir bijis pēdējais – ar katru skolu atsevišķi izrunāsim stiprās un vājās puses, ko nepieciešams uzlabot un pilnveidot pirms nākamās sezonas,” atklāj D. Dambergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png