profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Preses nama avīžu cehs pārtop par kartinga trasi (FOTO)

Artūrs Virbulis 11.01.2012 - 13:00 Preses nama avīžu cehs pārtop par kartinga trasi (FOTO)
Jaunās kartinga trases izveidotājs Uldis Galdiņš. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Nedēļas nogalē Rīgā durvis vērs jauna kartinga halle „Openkart City", kas īpaša ar tās atrašanās vietu - tā atradīsies Preses nama bijušajā avīžu cehā. Jaunās trases izveidotāji gan nav nekādi iesācēji, jo tie ir „Openkart" kuratori ar Uldi Galdiņu priekšgalā. Projekts visai interesants, tādēļ „Go4speed" devās uz Preses namu, lai apskatītu un uzzinātu visu par jauno trasi.

Uldis Galdiņš atzīst, ka „bija dažādi varianti, kur veidot trasi, tomēr beigās sanāca ļoti labs". Tam jāpiekrīt, jo trase atrodas praktiski pašā centrā, un arī telpu industriālā noskaņa ir unikāla Latvijā. Trases seguma tīrīšanas darbi aizņēma nedēļu, jo to klāja dažādi būvgruži, atkritumi un citi netīrumi.

Trase braucējiem spēs sagādāt pārsteigumus, jo tā sastāv no četriem dažādiem segumiem - linoleja, betona, betona flīzēm un abrazīva betona. Katrs no tiem ar dažādu saķeres līmeni, un tas no braucējiem prasīs konstantu uzmanību. Pirmajā kārtā trases segums būs ap 153 metriem, tomēr ar katru nākamo kārtu trase palielināsies un iekļaus arvien interesantākus elementus.


Jaunā kartinga halle izvietota plašajā Preses nama avīžu cehā. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Ja šobrīd visa braukšana risinās pa galveno telpu, tad vēlāk tai pievienosies gaitenis un vēl papildus telpas. Trases garums ar laiku solās pietuvoties 300 metriem, līdz ar to tā varētu kļūt par garāko iekštelpu trasi Latvijā. „Openkart" kartinga trases organizatori sola vienu vai divas reizes mēnesī mainīt trases konfigurācija, tādējādi izmainot tās ātrumu un sarežģītības pakāpi.

Šobrīd klientiem pieejama vien trase, bet ar laiku tiks ierīkota arī pieņemšanas un uzgaidāmā telpa. „Galvenais šobrīd ir segums, tam jābūt līmenī, pārējais viss ar laiku," skaidro Galdiņš. Karti būs tie paši, kas bija pieejami Kandavā, t.i. ar 13 zirgspēkiem. Kartinga trase būs pieejama ne vien apmeklētājiem, bet tajā tiks rīkotas arī „Openkart" sacīkstes.

Trase sākotnēji strādās no trešdienas līdz svētdienai, bet ar laiku tā darbosies visas nedēļas dienas. Darba laiks vēl tiks precizēts, bet darba dienās tas varētu būt no 14iem līdz kādiem 21iem, brīvdienās sākot no 12iem. Cena par 10 minūtēm solās būt 8 lati, bet pastāvīgajiem apmeklētājiem tiks ieviesta lojalitātes programma.
Komentāri
RIODSS 11.01.2012 16:58
Tas taču Preses nams.Tur ventilācija laba !!!
arrmanni 11.01.2012 13:59
Oho! Varētu būt interesanti. Vienīgi ventilācijas sistēmai gan vajadzētu būt labai lai nav ar asarojošām acīm pa dūmiem jāgasē.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png