profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trešdien Openkart kartinga sacensības tiks aizvadītas pēc rallijkrosa noteikumiem

Go4speed 08.09.2014 - 22:06 Trešdien Openkart kartinga sacensības tiks aizvadītas pēc rallijkrosa noteikumiem
Foto: Openkart seriāls

Trešdien, 10.septembrī, pulksten 19.00 (reģistrācija no 18.30) Sporta kompleksā "333" Ropažu novadā notiks šogad astotās Openkart Attīstības līgas sacensības. Šajās sacensībās dalībniekiem laikā, kad mūsu rallijkrosa zvaigznes Renis Nitišs un Jānis Baumanis aizvada izšķirošās sacīkstes Pasaules un Eiropas čempionātā, būs iespēja iejusties viņu ādā. Protams, ne ar rallijkrosa mašīnu, bet gan ar kartingiem.

Kā vēsta openkart.lv mājas lapa, tad katram sportistam būs četri kvalifikācijas iebraucieni jeb hīti. Tie tiks veikti uz laiku, cik ātri tiek nobraukts noteiktais apļu skaits, turklāt, trasē cīnoties par pozīciju, jo laiku sāks skaitīt brīdī, kad pirmais braucējs pirmo reizi šķērso starta-finiša līniju. Par vietām katrā no hītiem, kur dalībnieki tiek sarindoti pēc uzrādītā kopējā distances veikšanas laika, braucēji saņem tos pašus ieskaites punktus, kādus saņem rallijkrosā.


Foto: Openkart seriāls

Labākie seši tiks divos pusfinālos (kopā 12 braucēji), no kuriem trīs no katra pusfināla pēc tam nokļūs finālā. Atšķirībā no rallijkrosa, tie, kuri netiks pusfinālā un vēlāk tie, kuri netiks finālā, veiks savus gandarījuma braucienus, lai noteiktu atlikušās vietas sacīkstēs. Kas pats interesantākais, tad būs arī džokera aplis, kas šim formātam piedod īstu odziņu.

Organizatori atgādina, ka pirmajā Attīstības līgas sacīkstē GoPlanet uzvarēja Kristaps Grīnieks, otrajā sacīkstē Ātruma Ciltī savu pirmo panākumu Openkart izcīnīja Vilnis Kepe, tad divās sacīkstēs triumfēja Ernests Bitenieks, bet pēdējās sacīkstēs Ivars Strencis, Normunds Skreija un Roberts Bāriņš.

Šīm sacīkstēm pieteikties var ŠEIT. Vairāk par formātu var izlasīt sacensību nolikumā. Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām un šampanieti. Dalības maksa 35 EUR.


Foto: Openkart seriāls

2014.gada jaunievedums Attīstības līga ir kā atsevišķas sacensības ar mērķi trenēties un smelties pieredzi. Šīs ir sacīkstes, kur laipni aicināti arī tie dalībnieki, kas vēl tikai domā pievienoties Openkart vai ļoti sen nav braukuši, lai patrenētos ar spēcīgiem sparingpartneriem un novērtētu savu ātrumu. Otrs mērķis ir eksperimentēt ar dažādiem formāta variantiem, sacensību elementiem un trašu konfigurācijas iespējām.

Attīstības līgas sacīkstes Sporta komplekss "333" (10.09.2014) dienaskārtība
18.00 treniņi (10 min = 10 EUR)
18.30 dalībnieku reģistrācija
19.00 dalībnieku sapulce
19.15 kvalifikācijas iebraucieni, gandarījuma, pusfināla un fināla braucieni
22.30 apbalvošana

Dienaskārtībai ir informatīvs saturs un tā var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png