profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilha deviņu stundu izturības brauciens noslēdzas tumsā un lietū

Mārtiņš Jankovskis 24.09.2012 - 05:38 Šlēgelmilha deviņu stundu izturības brauciens noslēdzas tumsā un lietū
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed
 
Vakar Sporta kompleksā "333" norisinājās Šlēgelmilha izturības brauciens kartingā, kur dalībniekiem bija jāveic vēl nebijusi distance - 500 apļi. Jāatgādina, ka visu komandu sacensību dalības maksa būs līdzfinansējums Haralda startam F2 sacīkstēs, kas jau šajā nedēļas nogalē notiks Moncā.

Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, sacensības bija ārkārtīgi interesantas, kuras, iejaucoties lietum, beidzās tumsā (sacensību sākums bija 11:00)! Par to, kā aizritēja šis pasākums, portāls Go4speed jautāja sacensību organizatoram un vadītājam Haraldam Šlēgelmilham.

''Gāja ļoti labi, jo visi cilvēki bija ārkārtīgi gandarīti. Jāsaka, ka beigās šīs sacensības pārvērtās par īstām izturības sacīkstēm, jo beigās sāka līt lietus. Pēc dalībnieku sapulces tika pieņemts lēmums turpināt braukt ar sliku riepām, kas bija interesanti, taču tajā pašā laikā tas bija arī izaicinājums visām komandām un visiem dalībniekiem. Arī pieredzējuši un pat profesionāli braucēji griezās riņķī un nespēja savaldīt kartingu," iesāk Haralds Šlēgelmilhs.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

''Kad tika nobraukti 250 apļi, sacīkstes uz vienu stundu tika apturētas, lai braucēji varētu apmainīties ar kartingiem (pirmajā vietā esošie tobrīd saņēma pēdējās vietas kartingu u.t.t.). Pēc tam, kad sacīkstes atsākās, sākās lietus un tad komandas pārstāvji tika saaicināti uz sanāksmi, pēc kuras tika nolemts, ka sacensībās tiks turpināts braukt ar tām riepām, kas jau ir virsū."

''Finālā tas pasākums beidzās ar tumsas iestāšanos - 21:30, taču galvenais uzdevums (500 apļi) tika sasniegts. Cepuri nost visiem dalībniekiem, jo beigās laikapstākļi bija ļoti nelabvēlīgi - lietus, aukstums," pasākuma dalībniekus slavē Haralds.

''Kopumā visas dienas garumā cīņas bija sīvas un pozīcijas visu laiku mainījās. Vienīgā komanda, kas no starta izrāvās un visiem brauca pa priekšu, bija ATG komanda, taču pārējās cīnījās ļoti sīvi."


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

''Prieks bija skatīties, ka dažas komandas un braucēji pašās beigās, kuri vairs nepretendēja uz tām augstākajām vietām, cīnījās un brauca, neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem. No pieredzes zinu, ka ar šādu kartingu tādos apstākļos ir ļoti grūti braukt, tāpēc visi bija baigie malači."

Jautājot, cik viegli vai grūti bija noorganizēt šādas sacensības, Haralds turpina. ''Nebija viegli, jo jau sākumā gribēju, lai cilvēki ar šo pasākumu ir gandarīti un lai labi pavada laiku. Bijām padomājuši arī par citiem pasākumiem (bija aktivitātes uz poligona, F1 simulators, apskatāma īsta F3 formula, augstā līmenī tika nodrošināta ēdināšna). Bija forši."

''Prieks, ka izdevās noorganizēt šādas sacensības, kādas pirms tam vēl nebija bijušas. Pirms tam esam rīkojuši 400 apļu sacīkstes, kuras jau toreiz likās kaut kas ļoti nebijis un labs, taču šoreiz izdevās pievarēt 500 apļus."


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

''Pateicoties šim pasākumam un dalībniekiem, kuri nolēma mani atbalstīt, jau šajā nedēļas nogalē varēšu startēt Moncā F2 posmā. Protams, pēc šādām sacensībām esmu saviļņots un tikpat pozitīvi uzlādēts, kā visi dalībnieki, tāpēc paldies visiem, kas piedalījās un atbalstīja," nobeidz Šlēgelmilhs.

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png