profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jauno F1 sezonu ar uzvaru sāk Fetels, Haas komandai neveiksme un naudas sods

Go4speed 25.03.2018 - 12:35 Jauno F1 sezonu ar uzvaru sāk Fetels, Haas komandai neveiksme un naudas sods
Grožāns mierina mehāniķi

Jaunā F1 pasaules čempionāta sezona sākusies ar "Ferrari" pilota Sebastiana Fetela uzvaru, kurš palika nepārspēts Austrālijas F1 posmā.

No starta kā līderis aizbrauca kvalifikācijas uzvarētājs Hamiltons, kuram sekoja Kimi Raikonens un Fetels. 18. aplī pirmais no vadošajiem braucējiem boksos devās Raikonens, bet apli vēlāk to pašu darīja līderis Hamiltons. Tikmēr Fetelam bija izvēlēta atšķirīga stratēģija, tāpēc viņš palika trasē.

Tobrīd ceturtajā un piektajā vietā atradās Haas komandas braucēji Kevins Magnusens un Romēns Grožāns. Drīz vien abi braucēji devās boksos, taču abām formulām netika kārtīgi pieskrūvēti riteņi, tāpēc abi sportisti viena apļa ietvaros bija spiesti nobraukt trases malā un izstāties, kā rezultātā trasē devās drošības mašīna. To izmantoja Fetels, kurš iebrauca boksos un drīz vien vācietis atgriezās trasē tieši priekšā Hamiltonam. Trešais tobrīd bija Raikonens.

Turpinājumā Hamiltons sāka ķert Fetelu, taču tad Hamiltons saņēma ziņu no komandas, ka formulas motors sāk pārkarst, tāpēc britu braucējs bija spiests samazināt ātrumu. Finišā uzvaru izcīnīja Fetels, otrais palika Hamiltons, bet trešo vietu nosargāja Kimi Raikonens, kuram pēdējos apļos strauji pietuvojās mājinieks Daniels Rikjardo. Augsto piekto vietu izcīnīja Fernando Alonso.

Pēc sacensībām noskaidrojās, ka Haas komandai par to, ka abām mašīnām netika kārtīgi pieskrūvēts kreisais aizmugurējais ritenis, pienākas sods. Sacensību tiesneši abus šos incidentus vērtēja atsevišķi, kur tika nolemts komandai par katru incidentu piemērot 5000 ASV dolāru lielu naudas sodu (kopā 10 000 ASV dolāru) saistībā ar bīstamu atgriešanos trasē.

''Mēs pazaudējām ļoti daudz punktus, taču, ja mēs arī turpmāk spēsim demonstrēt tādu ātrumu, tad ātri aizmirsīsim šo neveiksmi,'' tā Romēns Grožāns.

Nākamais F1 posms 8. aprīlī notiks Bahreinā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png