profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jauno F1 ēru ar uzvaru Austrālijā sāk Fetels

Go4speed 26.03.2017 - 09:16 Jauno F1 ēru ar uzvaru Austrālijā sāk Fetels
Sebastjans Fetels. Foto: Autosport.com

Sestdien Austrālijā, Melburnas trasē, tika dots starts jaunajai F1 sezonai. Notikušajos kvalifikācijas braucienos pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons. Otrais palika Sebastians Fetels no "Ferrari", bet trešais – Hamiltona komandas biedrs - Valteri Botass.

Svētdiena sacīkstēs pēc starta līderi saglabāja savas vietas. Hamiltons visiem brauca pa priekšu, taču viņam diezgan cieši sekoja Fetels, kurš neļāva britu pilotam atrauties. Pēc nobrauktiem desmit apļiem Hamiltona pārsvars pār Fetelu bija tikai 1,7 sekunde, bet turpinājumā pārsvars starp abiem līderiem saruka līdz 1,3 sekundēm.

Pirmais no līderiem, kurš devās boksos, bija trīskārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons, kurš uzlika mīkstā sastāva riepas. Pēc boksu apmeklējuma Hamiltons atgriezās piektajā vietā aiz Maksa Verstapena.

Tobrīd līderis bija Fetels, bet 21,5 sekundes atpalika Hamiltons. Turpinājumā Fetels uzrādīja ļoti ātrus apļa laikus, kamēr Hamiltons nespēja apdzīt Verstapenu un zaudēja vērtīgas sekundes. 24.aplī boksos devās Fetels, kuram pēc boksiem izdevās atgriezties priekšā Verstapenam un Hamiltonam. Tobrīd par līderi kļuva Kimi Raikonens, taču 26.aplī arī Raikonens devās boksos, un pa jauno līderi kļuva Fetels, kuram jau 6,3 sekundes zaudēja Hamiltons.

Diemžēl vēlāk spiests izstāties bija mājinieku galvenā cerība Daniels Rikjardo. Pēc nobrauktiem 35 apļiem joprojām vadībā atradās Fetels, kuram 6,8 sekundes zaudēja Hamiltons, kamēr Botass sāka ķert komandas biedru Hamiltonu. Formulas turpināja riņķot, un 40.aplī Fetela pārsvars sasniedza jau astoņas sekundes, kamēr Botass pietuvojās Hamiltonam jau līdz 2,3 sekundēm. 54.aplī sacīkstes beidzās Fernando Alonso, kurš tobrīd bija 12.vietā.

Turpinājumā nekas vairs nemainījās un jauno F1 ēru ar uzvaru sāka Sebastjans Fetels, kuram tā bija 43.uzvara karjerā. Otrais finišēja Hamiltons, bet trešais - Botass.

Austrālijas F1 posma rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png