profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Indonēzijas policija novērsusi teroristu plānus uzbrukt Singapūras F1 posma laikā

Go4speed 11.08.2016 - 23:08 Indonēzijas policija novērsusi teroristu plānus uzbrukt Singapūras F1 posma laikā
Foto: Antara Foto/M N Kanwa/via

Indonēzijas valdība apstiprinājusi, ka teroristiskais grupējums, kas visticamāk, ir saistīts ar Islāma valsti, bija plānojis veikt raķešu uzbrukumu Singapūras "Grand Prix" izcīņas laikā. Indonēzijas policija paziņojusi, ka tā ir arestējusi sešus vīriešus (vecumā no 19 - 46 gadiem), kuri bija izplānojuši teroraktu sacensību laikā.

Saskaņā ar The Mirror pieejamo informāciju, arestētie vīrieši, kuriem bijušas saiknes ar teroristisko organizāciju "Daesh", bija plānojuši uzbrukumus skatītājiem un sportistiem ar raķetēm no Singapūrai 15 km attālās Batamas salas, kas ir pieprasīta un populāra tūristu vieta ar skaistām pludmalēm.

"Tas parāda to, ka mūsu ienaidnieki domā dažādus veidus, kā uzbrukt. Teroristi tagad plāno arī uzbrukumus ar raķetēm," atzinis Singapūras Iekšlietu ministrs Kasi Šanmugams.

''Tas, ko mēs zinām šobrīd, viņi plānoja uzbrukt svarīgiem objektiem, kuros ir daudz cilvēki, ieskaitot arī policijas posteņus,'' portālā reuters.com saka Indonēzijas policijas pārstāvis Agus Rianto, kurš piebilda, ka, visticamāk, konkrētais cilvēks Bahruns Neims, kurš bijis galvenais uzbrukumu plānotājs, esot tas pats, kurš bija saistīts ar janvārī notikušo teroraktu Indonēzijā, kurā bojā gāja astoņi cilvēki, tostarp četri uzbrucēji.

Jāatzīmē, ka Singapūra nākamajā brīvdienās svinēs valsts svētkus. Šanmugams atzina, ka viņš nav pārsteigts par šiem arestiem. ''Mēs bijām informēti par teroristu plāniem uzbrukt ar raķetēm. Šie uzbrukumi nāk no teroristiem, kuri cenšas nokļūt Singapūrā.''

Šobrīd notiek izmeklēšana un plašāki komentāri netiek sniegti.

F1 pasaules čempionāta posms Singapūrā plānots 18. septembrī. Šobrīd zināms, ka uz šo posmu tiks ievērojami pastiprināta apsardze.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png