profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Austrālijas F1 posmā uzvar Hamiltons, finišu sasniedz tikai 11 formulas

Go4speed 15.03.2015 - 09:56 Austrālijas F1 posmā uzvar Hamiltons, finišu sasniedz tikai 11 formulas
Foto: Getty Images

F1 sezonas atklāšanas posmā Austrālijā lielisku sniegumu demonstrēja un uzvaru izcīnīja esošais pasaules čempions Luiss Hamiltons, kurš kopā ar komandas biedru Niko Rosbergu nodrošināja kārtējo dubultuzvaru Mercedes.

Visu sacīkšu garumā brits atradās komfortablā vadībā pār Rosbergu, kurš nespēja pietuvoties Hamiltonam, lai uzsāktu apdzīšanas manevrus, kaut arī laika atstarpe starp komandas biedriem  atsevišķos brīžos tuvojās vienai sekundei. 

Kamēr Mercedes joprojām demonstrē dominējošu sniegumu, tikmēr vairākām komandām rodas sarežģījumi nogādāt bolīdus līdz sacensībām. Pēdējo reizi tikai 15 formulas uz F1 posma starta līnijas stājās pirms vairāk nekā 50 gadiem. Neņemot vērā finansiālos un tehniskos sarežģījumus, komandas vajā arī pilotu veselības likstas. Tā uz starta neizgāja Valteri Botas, kurš kvalifikācijā ieguva muguras traumu, bet Danila Kvjata  „Red Bull" un Kevina Kagnusena „Mclaren" formula nesasniedza starta vietu tehnisku iemeslu dēļ. Arī sacensību režīms ne visiem bija veiksmīgs un finišēja tikai 11 formulas. Vienīgais bez kopvērtējuma ieskaites punktiem palika Dženons Batons ar „Mclaren". 

Tajā pat laikā lielisks sezonas un karjeras sākums „Ferrari" komandā izdevās Sebastianam Fetelam, kurš kāpa uz trešā goda pjedestāla pakāpiena, tomēr uzvarētājam finišā zaudēja 30 sekundes. Otra itāļu komandas formula ar Kimi Raikonenu pie stūres finišu nesasniedza, jo mehāniķi nepilnīgi bija piestiprinājuši vienu no riteņiem. 
Turpat aiz goda pjedestāla rūtoto karogu sasniedza Felipe Massa „Williams", kurš līdz pēdējam brīdim mēģināja samazināt atstarpi līdz sarkanajai formulai, taču tas neizdevās. Par savu sniegumu var būt apmierināts Felipe Nasrs, kam piektā vieta Autrālijā, kas ir pirmie punkti „Sauber" komandai kopš 2013.gada. Jaunpienācējs aiz sevis noturēja Danielu Rikiardo, kam sestā pozīcija. 

„Force India" komandai pirms sacensībām testos aizvadīja tikai nepilnas trīs dienas, tomēr Niko Hulkenbergs spēja izcīnīt kopvērtējuma punktus, finišējot septītajam. Markuss Eriksons astotais, Karloss Sainss devītais, bet noslēdzošais kopvērtējuma punkts par desmito pozīciju Serhio Peresam. 

Nākamais posms pēc divām nedēļām notiks Malaizijā Sepangas trasē, un kopumā 2015.gada sezonā plānoti 20 posmi.

Austrālijas F1 Lielās balvas izcīņas rezultāti:
Pozīcija Pilots Komanda Atpalicība finišā
1 Lewis Hamilton (GBR) Mercedes   
2 Nico Rosberg (GER) Mercedes  +1.36
3 Sebastian Vettel (GER) Ferrari +34.523
4 Felipe Massa (BRA) Williams +38.196
5 Felipe Nasr (BRA) Sauber +1'35.149
6 Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull +1 aplis
7 Nico Hülkenberg (GER) Force India +1 aplis
8 Marcus Ericsson (SWE) Sauber +1 aplis
9 Carlos Sainz Jr (ESP) Toro Rosso +1 aplis
10 Sergio Perez (MEX) Force India +1 aplis
11 Jenson Button (GBR) McLaren +2 apļi
Izstājās      
Ritenis Kimi Räikkönen (FIN) Ferrari  
Motors Max Verstappen (NED) Toro Rosso  
Motors Romain Grosjean (FRA) Lotus  
Negadījums Pastor Maldonado (VEN) Lotus  
Motors Daniil Kvyat (RUS) Red Bull  
Motors Kevin Magnussen (DEN) McLaren  
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png