profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Beidzot oficiāli: Alonso pievienojas McLaren, komandā paliek arī Batons

Artūrs Virbulis 11.12.2014 - 14:12 Beidzot oficiāli: Alonso pievienojas McLaren, komandā paliek arī Batons
Jaunais McLaren sapņu duets - Alonso un Batons. Foto: AP

Šodien speciāli sasauktā preses konferencē „McLaren" beidzot apstiprināja savu 2015. gada pilotu sastāvu - pēc sešu gadu prombūtnes komandai atkal pievienosies divkārtējais čempions, 33 gadus vecais Fernando Alonso, tāpat britu vienībā vietu saglabās 2009. gada čempions, 34 gadus vecais Džensons Batons.

Tas nozīmē, ka bez F1 vietas palicis jaunais dānis Kevins Magnusens, kurš gan „McLaren" nepametīs - viņš nākamgad pildīs testa pilota funkcijas. Komandas vadītājs Rons Deniss par jauno braucēju sastāvu izsakās sekojoši: „Kas attiecas uz braucējiem, „McLaren" politika vienmēr bijusi izvēlēties pēc iespējas spēcīgāku pilotu sastāvu. Es esmu absolūti pārliecināts, ka tieši tas mums ar Fernando un Džensonu ir izdevies."


McLaren-Honda projekta vadošie cilvēki. Foto: McLaren

Turpinot viņš atklāj, ka „mēs ar Fernando līgumu parakstījām jau labu laiku atpakaļ, tomēr mēs nolēmām to paziņot tikai tad, kad arī Džensons kā viņa komandas biedrs būs parakstījis līgumu. Dažādu iemeslu dēļ mūsu sarunas ar Džensonu ieilga, tomēr tagad, kad tās ir noslēgtas, mēs esam pārliecināti, ka mūsu sadarbība ar viņu nākotnē izdosies tikpat laba kā līdz šim. Abi kopā ir aizvadījuši 500 F1 sacensības, no kurām uzvarējuši 47. Es varu droši teikt, ka mums pēc šiem rādītājiem ir labākā braucēju kombinācija".

Pēdējos divos gados „McLaren" komandu ieskaitē ierindojusies vien piektajā vietā, tādēļ tiek liktas ļoti lielas cerības gan uz jauno sadarbību ar dzinēju ražotāju „Honda", gan arī uz Fernando Alonso. Ir skaidrs, ka britu vienība vēlas atgriezties F1 augšgalā, tāpat arī Alonso saviem diviem tituliem (2005. un 2006. gadā) vēlas piepulcēt vēl vismaz vienu titulu. Lai tas izdotos komandai pievienojies ilggadējā aerodinamikas speciālista Adriana Ņūija labā roka - Peters Prodromo.


Būs interesanti vērot, vai Alonso ar Batonu nākamgad būs tikpat draudzīgi. Foto: F1 Fanatic

„Es šogad saņēmu vairākus piedāvājumus, no kuriem daži patiešām vilinoši. Tomēr jau pirms vairāk nekā gada ar mani sazinājās „McLaren-Honda" un jautāja, vai es vēlos piedalīties viņu sadarbībā. Sadarbībā, kas tik ilgi bija dominējusi pirmajā formulā," tā par atgriešanos pie britiem stāsta Fernando Alonso.

Tāpat priecīgs par palikšanu F1 ir Džensons Batons: „Es esmu patīkami satraukts, ka es savā 16. pirmās formulas sezonā un sestajā šajā komandā varēšu startēt „McLaren". Es esmu drošs, ka „McLaren" un „Honda" kopā sasniegs lielas lietas. Ja mēs visi kopā smagi strādāsim, tad esmu pārliecināts, ka mēs radīsim izcilu uzvarētāju komandu." Batons ar japāņu kompāniju ir ļoti labi pazīstams, jo jau no 2003. līdz 2008. gadam F1 startēja ar spēkratiem, kas apveltīti ar „Honda" dzinējiem.

Tāpat nesen kļuvis zināms arī, ka 2015. gadā „Toro Rosso" rindās debitēs leģendārā rallija čempiona Karlosa Sainsa dēls - Karloss Sainss juniors. 20 gadus vecajam spānim komandas biedrs būs vēl viens F1 debitants - 17 gadus vecais nīderlandietis, bijušā F1 pilota Josa Verstapena dēls Makss.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png