profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bjanki pēc avārijas pārcietis smagu galvas operāciju, Marussia sniedz paziņojumu

Go4speed 06.10.2014 - 12:00 Bjanki pēc avārijas pārcietis smagu galvas operāciju, Marussia sniedz paziņojumu
Žils Bjanki. Foto: Sutton images

Jau ziņojām, ka svētdien Japānas F1 posma laikā smagu avāriju piedzīvoja 25 gadus vecais franču braucējs Žils Bjanki, kuram šī F1 ir otrā sezona. Vispirms vienā no līkumiem avarēja Adrians Zutils. Kamēr traktors no trases malas centās aizvākt sportista formulu, tikmēr lielā ātrumā traktora sānos ieskrēja Bjanki. Trases darbinieki uzreiz signalizēja, ka trasē nepieciešams doties mediķiem, jo sportists guva smagas traumas.

Sākotnēji tika ziņots, ka sportistu uz slimnīcu vedīs ar helikopteru, taču vēlāk atklājās, ka tas nav iespējams, jo sportista savainojumi ir pārāk nopietni, tāpēc bezsamaņā esošais Bjanki uz slimnīcu tika transportēts ar ātrās palīdzības mašīnu policijas eskorta pavadībā.


Traktors, kurā ieskrēja Bjanki. Foto: AP

Pēc nonākšanas slimnīcā, Žila Bjanki tēvs apstiprināja, ka Marussia vienības braucējs atrodas kritiskā stāvoklī, un šobrīd tiek operēts. Kā vēlāk atzina FIA, tad datortomogrāfijas uzņēmumi liecina, ka Bjanki guvis smagus galvas savainojumus. Sportistam nekavējoties tika veikta smaga galvas operācija, kas beidzās veiksmīgi. Pēc operācijas sportists tika ievietots intensīvās aprūpes nodaļā, kur viņš tiks rūpīgi novērots. Labā ziņa ir tā, ka sportists spēj elpot pats saviem spēkiem.

Tomēr tā kā "Marussia" oficiālajā šī rīta paziņojumā nekādas veselības stāvokļa detaļas netika minēts, nav zināms, cik (ne)kritiskā stāvoklī viņš šobrīd atrodas. Paziņojumā teikts, ka "ar skatienu uz Žila veselības stāvokļa informācijas komunikāciju mēs cienīsim Bjanki ģimenes vēlmes un vadīsimies pēc viņiem. Tādēļ mēs lūdzam pacietību un sapratni, kad ir runa par tālākām ziņām par veselības stāvokli. Mēs tās kopā ar Jokaiči pilsētas "Mie General Medical Centre", kurā Žils tiek aprūpēts, komunicēsim tad, kad viņi (red.piez. Bjanki ģimene) uzskatīs to par atbilstošu".


Foto: motorsport.com

Jāpiebilst, ka, lai atbalstītu sportistu, pēc sacīkstēm uz slimnīcu devās visi F1 braucēji. Arī WRC čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjē pēc neveiksmīgā posma bija domās ar Bjanki. ''Diemžēl mēs šodien saņēmām sliktas ziņas no Japānas. Mans draugs Bjanki piedzīvoja smagu avāriju. Ceru, ka viņš ātri atveseļosies.''

''Bjanki ir ļoti populārs. Šis puika ir daļa no Ferrari akadēmijas. Viņu mīl un apbrīno visi braucēji, ne tikai tie no peletona beigām, ar kuriem Bjanki sacentās,'' tā par Bjanki izteicās Edijs Džordans.
Komentāri
Crabis 07.10.2014 16:03
Smagi. Varēja beigties arī bēdīgāk.

http://vimeo.com/108126307
gt99 06.10.2014 15:55
"ar skatienu uz Žila veselības stāvokļa informācijas komunikāciju mēs cienīsim Bjanki ģimenes vēlmes un vadīsimies pēc viņiem. Tādēļ mēs lūdzam pacietību un sapratni, kad ir runa par tālākām ziņām par veselības stāvokli. Mēs tās kopā ar Jokaiči pilsētas "Mie General Medical Centre", kurā Žils tiek aprūpēts, komunicēsim tad, kad viņi (red.piez. Bjanki ģimene) uzskatīs to par atbilstošu".

Rekur Marrusia paziņojums.
p.s. neoficiālas ziņas ir, ka Žils nespēj elpot paša spēkiem.
Crabis 06.10.2014 13:11
Atvainojiet, bet kur ir kaut teikums no Marussia oficiālā paziņojuma?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png