profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avārijām bagātajā Monako F1 posmā uzvar Rosbergs (FOTO)

Artūrs Virbulis 25.05.2014 - 18:48 Avārijām bagātajā Monako F1 posmā uzvar Rosbergs (FOTO)
Rosbergs visu sacensību laikā saglabāja pirmo pozīciju. Foto: Sutton images

Ar „Mercedes" dubultuzvaru noslēgusies Monako lielās balvas izcīņas. Pārliecinoša uzvara no pirmās starta pozīcijas Niko Rosbergam, savukārt Luisam Hamiltonam pēdējos apļos nācās pamatīgi pasvīst, lai noturētu aiz sevis trešajā vietā finišējušo Danielu Rikjardo („Red Bull").

Rosbergam padevās lielisks starts un pirmajā līkumā viņš iebrauca pirms sava komandas biedra. Aiz viņiem labs starts arī Sebastianam Fetelam („Red Bull") un Fernando Alonso („Ferrari"), kuri apdzina Fetela komandas biedru Rikjardo. Neveiksmīgi sacīkstes iesākās „Force India" pilotam Serhio Perezam, kurš pēc sadursmes ar Džensonu Batonu („McLaren") ietriecās trases barjerās un bija spiests izstāties.


Pereza auto pēc avārijas. Foto: Sutton images

Pēc šī incidenta trasē uz trīs apļiem devās drošības auto, kuru vairāki piloti uzreiz izmantoja, lai nomainītu riepas. Sacensību turpinājumā jauda pazuda Fetela formulai un pēc viena boksa apmeklējuma, kura laikā mehāniķi centās novērst defektu, un pēc tam vairākiem apļiem trasē čempionam nācās izstāties.

Nākamais neveiksminieks 26. aplī bija Adrians Zutils („Sauber"), kurš pēc slavenā tuneļa zaudēja kontroli pār auto un ietriecās barjerās. Arī pēc šīs avārijas trasē devās drošības auto, kuru boksu apmeklējuma šoreiz izmantoja visi vadošie braucēji, to starpā arī Kimi Raikonens („Ferrari"). Pēc pāris apļiem gan somam riepu defekta dēļ atkal bija jādodas uz boksiem kā rezultātā viņš atkrita uz pēdējo vietu.


Apbalvošana. Foto: Sutton images

Tālāko sacensību gaitā dzinēja defektus piedzīvoja Žans Ēriks Verņē („Toro Rosso") un Valterī Bottas („Williams"), savukārt 62. aplī Estebans Gutiress („Sauber") ar aizmugurējo riteni aizķēra trases norobežojumu un balstiekārtas defekta dēļ izstājās. Ja Rosbergs priekšā aizvadīja salīdzinošas mierīgas sacensības, tad Hamiltonam pēdējie apļi bija visai aizraujoši.

„Es neredzu īsti labi, man kaut kas ir kreisajā acī," tā boksiem 66. aplī ziņoja Hamiltons. To zinot un redzot, ka „Mercedes" pilots kļuvis lēnāks, Rikjardo sajuta savu iespēja un pietuvojās Hamiltonam, tomēr apdzīt viņu tā arī neizdevās. 74. aplī vēl īsi pirms sacensību beigām Raikonens centās apdzīt Kevinu Magnusenu („McLaren"), tomēr šis manevrs beidzās ar sadursmi. Abi gan sacīkstes varēja turpināt, tomēr viņiem garām pabrauca vairāki piloti, to starpā arī Žils Bjanki, kurš finišēja kā devītais un pastarīšiem „Marussia" atnesa pirmos punktus komandas vēsturē.

Monako lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Niko Rosbergs, Mercedes, 78 apļi
2. Luiss Hamiltons, Mercedes, +9,2 sekundes
3. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, +9,6 sekundes
4. Fernando Alonso, Ferrari, +32,4 sekundes
5. Niko Hilkenbergs, Force India-Mercedes, +1 aplis
6. Džensons Batons, McLaren-Mercedes, +1 aplis
7. Felipe Masa, Williams-Mercedes, +1 aplis
8. Žils Bjanki, Marussia-Ferrari, +1 aplis
9. Romāns Grošāns, Lotus-Renault, +1 aplis
10. Kevins Magnusens, McLaren-Mercedes, +1 aplis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png