profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rosbergam pārliecinoša uzvara, Kobajaši jau startā no sacīkstēm izsit Masu

Artūrs Virbulis 16.03.2014 - 09:57 Rosbergam pārliecinoša uzvara, Kobajaši jau startā no sacīkstēm izsit Masu
Niko Rosbergs. Foto: Sutton images

Melburnā, Austrālijā, ar pārliecinošu Niko Rosberga („Mercedes") uzvaru noslēdzies pirmais šīs sezonas F1 posms. Lai arī Rosberga pirmā vieta bija pārliecinoša, par pārējām vietām norisinājās ļoti aizraujošas, sīvas un negaidītas cīņas.

Sacīkstes iesākās ar problēmām - iesildīšanās aplī no vietas neizkustējās „Marussia" pilots Makss Čiltons, savukārt pēc tam par starta atlikšanu un vēl vienu iesildīšanās apli parūpējās otrs krievu komandas braucējs Žils Bjanki. Līdz ar to viņiem tāpat kā Romēnam Grožānam („Lotus") sacīkstes bija jāsāk no boksiem.

Rosbergam izdevās izcils starts, kā rezultātā viņš no trešās vietas pacēlās uz pirmo. Viņa komandas biedram Luisam Hamiltonam sacīkstes gan iesākās sliktāk, jo jau otrajā aplī no viņa „Mercedes" inženieriem nāca pavēle „taupi dzinēju un izstājies". Pēc pāris apļiem viņš galu galā ar tehniskām problēmām arī iebrauca boksos un pāragri noslēdza dienu. Arī čempionam Sebastianam Fetelam („Red Bull") jau kopš iesildīšanās apļa bija pamatīgi jaudas zudumi un piektajā aplī viņš arī iebrauca boksos un izstājās.


Valterī Botas. Foto: Sutton images

Vēl neveiksmīgāk sacensības iesākās un beidzās Felipem Masam, jo pirms pirmā līkuma viņa „Williams" formulā ietriecās „Caterham" pilots Kamui Kobajaši. Tikmēr Masas komandas biedrs Valterī Botas no 15. starta pozīcijas uzsāka lielisku pakaļdzīšanos uz spici, jau pirmajos apļos spējot pakāpties uz sesto pozīciju. Tomēr tad viņš pieļāva kļūdu, viegli atspiedās pret sienu un sasita aizmugurējo riteni. Somu pilots tika līdz boksiem un spēja nomainīt riteni, tomēr viņa atstāto lausku dēļ trasē pirmo reizi devās drošības auto, kas attiecīgi noveda pie masveidīgas riepu nomaiņas.

Tālākajā sacensību gaitā pārliecinoši pirmajā vietā sacīkstes turpināja Rosbergs, kurš bija vidēji 1-1,5 sekundes ātrāks par otrajā vietā esošo Danielu Rikjardo („Red Bull"). Stabili trešajā vietā sacīkstes aizvadīja „McLaren" debitants Kevins Magnusens. Ja starp pirmajiem trīs bija vairāku sekunžu atstatums, tad sākot ar ceturto vietu veidojās interesanta kaujas grupa ar Niko Hilkenbergu („Force Indai"), Fernando Alonso („Ferrari"), Džensonu Batonu („McLaren"), Žanu Ēriku Verņē („Toro Rosso") un Kimi Raikonenu („Ferrari").


No kreisās - Daniels Rikjardo, Džensons Batons un Kevins Magnusens. Foto: Sutton images

Pēc otrā boksu apmeklējuma nedaudz izmainījās šīs grupas dalībnieku pozīcijas - kā ceturtais Batons, tālāk Alonso, Hilkenbergs un Verņē. Pēc savas kļūdas un disku maiņas šai grupai atkal pietuvojās soms Botas, kurš jau otro reizi spēja apdzīt savu tautieti Raikonenu. Pieredzējušais Raikonens visas sacīkstes garumā cīnījās ar jaunajām bremzēm, divas reizes izbraucot no trases. Nākamie Botas upuri bija Verņē un Hilkenbergs, tādējādi „Williams" atkal pakāpās atpakaļ uz sesto vietu.

Pēdējos desmit apļos izskatījās, ka Magnusens varētu apdzīt Rikjardo, tomēr jaunais austrālietis uz beigām palielināja tempu un pārsvaru pār dāņu debitantu. Turpretim Rosbergs aizvadīja ļoti pārliecinošas sacensības, iztiekot bez problēmām un izcīnot izcilu pirmo sezonas uzvaru.

Austrālijas F1 lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Niko Rosbergs, Mercedes, 58 apļi (25 punkti)
2. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, +24.5 sekundes (18 punti)
3. Kevins Magnusens, McLaren-Mercedes, +26.7 sekundes (15 punkti)
4. Džensons Batons, McLaren-Mercedes, +30.0 sekundes (12 punkti)
5. Fernando Alonso, Ferrari, +35.2 sekundes (10 punkti)
6. Valterī Botas, Williams-Mercedes, +47.6 (8 punkti)
7. Niko Hilkenbergs, Force India-Mercedes, +50.7 sekundes (6 punkti)
8. Kimi Raikonens, Ferrari, +57.6 sekundes (4 punkti)
9. Žans Ēriks Verņē, Toro Rosso-Renault, +60.4 sekundes (2 punkti)
10. Daņila Kvjats, Toro Rosso-Renault, +63.5 sekundes (1 punkti)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png