profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar leģendāru sponsoru uz čempiona titulu? (FOTO)

Artūrs Virbulis 06.03.2014 - 21:31 Ar leģendāru sponsoru uz čempiona titulu? (FOTO)
Williams FW36 jaunajās Martini krāsās. Foto: Williams Martini Racing

Bez šaubām var teikt, ka F1 pirms sezonas testu pozitīvākais pārsteigums ir „Williams" komandas sniegums. Tradīcijām bagātā vienība testos iztika bez tehniskām ķibelēm un parādīja apskaužamu ātrumu. Īsi pirms sezonas Frenka Viljamsa komanda beidzot prezentējusi arī savu jauno galveno sponsoru un galējo šī gada auto dizainu.

Alkohola kompānijai Martini autosportā ir ļoti gara vēsture, kas sniedzas līdz pat septiņdesmitajiem gadiem. Kā galvenais sponsors Martini F1 pēdējo reizi figurēja 1979. gadā, līdz ar to sadarbība ar „Williams" ir grandioza šī zīmola atgriešanās karaliskajā autosporta disciplīnā. No 2006. līdz 2008. gadam Martini sadarbojās ar „Ferrari" komandu, tomēr alkohola ražotājs bija redzams vien ar vienu uzlīmi formulas priekšdaļā.


Williams FW36. Foto: Williams Martini Racing

Līdz ar šo vērienīgo sponsora līgumu un veiksmīgajiem pirms sezonas testiem „Williams" var raudzīties ar pozitīvu skatu nākotnē. Iemesli komandas labajai formai ir vairāki, bet kā galvenos var izcelt divus - spēcīgs inženieru komandas papildinājums un Mercedes agregāti. Tāpat savu artavu vienības augšupejā iegulda no „Ferrari" atnākušais Felipe Masa, kurš pēc vairākiem gadiem otrā pilota statusā ir izsalcis pēc panākumiem un pašapliecināšanās.

„2014. gads „Williams" ir iesācies pozitīvi. Cerams, ka šo formu varēsim paņemt līdzi uz Austrāliju. Mūsu auto testos bija izturīgs. Es biju pārsteigts, kā komanda strādā un cik ātri es iekļāvos tajā. Es šogad ļoti bieži esmu viesojies rūpnīcā un redzēju, ar kādu kaisli pret sportu šeit cilvēki strādā," tā jaunā dizaina prezentācijas laikā Felipe Masa.


Felipe Masa un Valterī Bottas. Foto: Williams Martini Racing

Arī otrs komandas pilots, somu talants Valterī Bottas ir pozitīvi noskaņots: „Testi bija ļoti produktīvi. Mēs par jauno FW36 un tā raksturu ļoti daudz ko iemācījāmies. Es esmu pārliecināt, ka mēs ar jauno auto salīdzinājumā ar pagājušo gadu esam spēruši soli uz priekšu. Es ceru, ka šajā sezonā varēšu parādīt savu īsto potenciālu."

Arī komandas dibinātājs un goda vadītājs Frenks Viljamss jaunā dizaina prezentācijas laikā bija redzams neierasti smaidīgs. Pēdēji gadi pie panākumiem pieradušajam Viljamsam sagādājuši lielas ciešanas, tādēļ viņš ir iepriecināts gan par aizvadītajiem testiem, gan lielo uzmanību, ko piesaistījusi viņa komandas sadarbība ar leģendāro Martini zīmolu.


Frenks Viljamss. Foto: Williams Martini Racing

„Tādai komandai kā „Williams" tās vēstures, fabrikas un darbinieku dēļ būtu jābrauc priekšgalā. Noteikumu izmaiņas spēku samērus ir no jauna samaisījusi, un mums no tā ir jāgūst labums," savas ambīcijas neslēpj 71 gadu vecais Frenks Viljamss. Kā mērķi šim gadam viņš izvirzījis regulāru iekļūšanu punktos, tomēr ne viņam vien ir skaidrs, ka šis gads komandai varētu izvērsties daudz veiksmīgāks.

„Williams" lielisko formu izceļ arī tās dzinēja ražotājs „Mercedes". Gan Nikijs Lauda, gan „Mercedes" F1 komandas tiešais vadītājs Toto Volfs atzinuši, ka ar viņu klientiem sezonas sākumā noteikti jārēķinās. Tāpat arī „Red Bull" konsultants Helmuts Marko nesen jokodamies izteicās, ka „es jau painteresējos par „Williams" (totalizatora) koeficientiem". To, vai testos uzrādītie rezultāti atspoguļosies arī sacīkstēs, redzēsim jau nākamnedēļ, kad Melburnā, Austrālijā, norisināsies pirmais 2014. gada sezonas posms.
Komentāri
JVANKS 07.03.2014 21:35
Noteikti šī ir tā komanda kurai jutīšu līdzi šajā sezonā! ;)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png