profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Raikonens avāriju noveļ uz lielo griezes momentu (VIDEO)

Artūrs Virbulis 23.02.2014 - 19:50 Raikonens avāriju noveļ uz lielo griezes momentu (VIDEO)
Foto: Sutton images

Ar kārtējo „Mercedes" ātrāko laiku sestdien Bahreinā noslēdzās otrā testa nedēļa, tomēr dienas skaļākais notikums gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē bija „Ferrari" braucēja Kimi Raikonena pamatīgā avārija īsi pirms treniņa sesijas beigām.

Lai arī somu pilots no pirmajā vietā esošā Niko Rosberga („Mercedes") atpalika par teju 3,5 sekundēm un beigās vēl pamanījās pamatīga apskādēt savu jauno Ferrari F14 T, viņš ar dienas ritējumu bija apmierināts. „Jā, protams, es avārijā apskādēju auto. Tāpat mūs šodien ierobežoja vairāki sarkanie karogi (pārtraukumi). Mēs tik un tā spējām vairāk vai mazāk izdarīt to, ko bijām apņēmušies. Problēmu īsti nav," tā par noslēdzošo testa dienu Kimi Raikonens.


Raikonena auto pēc avārijas. Foto: Sutton images

Savu avāriju pieredzējušais F1 pilots skaidro sekojoši: „Es uzbraucu uz trases malas un riteņi pamatīgi izspolēja. Diemžēl es auto vairs nevarēju novadīt un attapos tieši sienā. Šādas lietas vienkārši notiek. Es neteiktu, ka tā bija tikai mana vaina. Mēs iestatījumos ļoti daudzas lietas esam izmainījuši un tie nav slikti, bet šiem auto vienkārši ir ļoti liels griezes moments."

Taujāts par to, cik konkurētspējīgi ir viņš un „Ferrari", Raikonens atbild lakoniski: „Mēs neskatāmies uz to, ko dara citi, un tas mūs uz doto brīdi arī neinteresē. Pirmajās sacīkstēs mēs redzēsim, kur atrodamies. Faktors uzticamība mums ir kārtībā, bet ātruma ziņā mēs vēl esam neziņā."

Salīdzinājumā ar „Red Bull" itāļiem ar uzticamību patiešām viss ir kārtībā, jo viņi Bahreinā četrās dienās spēja aizvadīt 286 apļus, kamēr pēdējo gadu čempioni trasē pavadīja 115 apļus. Vēl vairāk par „Ferrari" trasē pavadīja vien „Williams" (322 apļi), „Mercedes" (314 apļi) un „McLaren" (295 apļi). Pēdējie testi pirms sezonas atklāšanās, Austrālijas lielās balvas izcīņas, notiks jau nākamnedēļ no ceturtdienas, turpat Bahreinā.

Kimi Raikonena avārija Bahreinas testa pēdējā dienā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png