profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: Šūmahers tiek modināts no mākslīgās komas

Artūrs Virbulis 30.01.2014 - 15:27 Oficiāli: Šūmahers tiek modināts no mākslīgās komas
Foto: AP

Pēdējās dienās no Grenoblas slimnīcas izskanēja baumas par to, ka Mihaels Šūmahers, kurš kopš sava slēpošanas kritiena decembra beigās guļ mākslīgajā komā, pakāpeniski tiekot modināts. Tagad to oficiāli apstiprinājusi arī viņa menedžere Sabīne Kēma.

Ceturtdienas pēcpusdienā septiņkārtējā F1 čempiona menedžere Sabīne Kēma apstiprināja, ka šis process patiešām ir sācies: „Mihaela anestēzijas medikamentu daudzums tiekot samazināts, lai viņu sagatavotu modināšanas procesam, kas var aizņemt ļoti ilgu laiku." Eksperti atzinuši, ka šis process varot ilgt nedēļas un pat mēnešus, tomēr ārstējošā komanda šādu informāciju nav apstiprinājusi.

Pacienta modināšana no mākslīgās komas nevar viennozīmīgi uzskatīt par pozitīvu ziņu. Drīzāk šis process ārstiem dod skaidrību par smadzeņu darbību. Jebkurā mirklī iespējams, ka Šūmaheru atkal varētu atgriezt atpakaļ mākslīgajā komā. Kēma kārtējo reizi savā paziņojumā uzsvērusi, ka „Mihaela Šūmahera ģimene lūdz cienīt tās privāto sfēru, ārsta noslēpumu un netraucēt ārstu darbu. Vienlaikus vēlos vēlreiz pateikties par visā pasaulē sniegto atbalstu".

Septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers 29. decembrī slēpojot Francijas alpos piedzīvoja smagu kritienu un guva dzīvībai bīstamas galvas traumas. Kopš minētā 29. decembra viņš atrodas mākslīgajā komā, lai atslogotu traumēto smadzeņu darbību. Pirms šodienas paziņojuma pēdējā oficiālā informācija par Šūmahera veselības stāvokli bija 17. janvārī, kurā bija teikts, ka viņa veselības ir kritisks, bet stabils.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png