profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 krievu talantam iedod kurvīti

Artūrs Virbulis 09.01.2014 - 09:59 F1 krievu talantam iedod kurvīti
Sergejs Sirotkins. Foto: AP

Labu laiku atpakaļ ziņojām par to, ka 2014. gadā pirmajā formulā debitēs divi krievu piloti - „Toro Rosso" rindās Daņila Kvjats, bet „Sauber" vienībā Sergejs Sirotkins. Ja ar Kvjata pozīciju viss ir kārtībā, tad Sirotkinam F1 debiju nāksies atlikt, jo viņam priekšā aizsteigušies divi citi piloti.

„Sauber" rindās šogad uz starta dosies Adrians Zutils, kurš aizstās uz „Force India" aizgājušo Niko Hilkenbergu, un jau esošais Estebans Gutiress. Tādējādi 18 gadus jaunajam Sirotkinam no F1 sapņa daļēji jāatvadās un jāatgriežas realitātē, kas viņa gadījumā saucas „Formula Renault 3.5 Series".

Pagājušo sezonu Sirotkins noslēdza vien devītajā vietā, tādēļ šogad viņš startēs „Fortec" komandā, ar kuru „McLaren" juniors Štofels Vandoorne izcīnīja vicečempiona titulu. „Fortec" komandas vadītājs Džeimijs Dais par jauno krievu ir sajūsmā: „Sergejs testos līdz šim bija ļoti iespaidīgs, parādīja pareizu attieksmi un patiku pret sīkumiem, kas nepieciešama, lai gūtu panākumus. Viņš ir vēl jauns un ļoti ātrs. Viņš jāpatur redzeslokā un mēs esam ļoti laimīgi, ka viņš ir daļa no mūsu komandas."


Daņila Kvjats un Štofels Vandoorne. Foto: Formula Renault 3.5

„Šis bija grūts decembris ar daudziem svarīgiem manas karjeras lēmumiem. Tagad, kad ir skaidra mana pilnvērtīgā programma, esmu beidzot brīvs un varu visu savu enerģiju veltīt gaidāmajai sezonai," tā Sergejs Sirotkins. Gluži pavisam prom no F1 Sirotkinam gan nav jādodas, jo viņš paliek „Sauber" testa pilota lomā, kas nozīmē, ka 18 gadus jaunajam krievam ir cerības tikt pie F1 stūres testu un piektdienas treniņu laikā.

„Sauber" jau iepriekš bija paziņojis, ka jauno Sirotkinu lēnā garā gatavo pirmajai formulai, tādēļ viņš Fiorano trasē jau ir stūrējis „Ferrari" formulu, tāpat arī Sočos marketinga pasākuma ietvaros viņam izdevās veikt pāris apļus pie „Sauber" stūres. Tomēr pirmajā Krievijas F1 posmā Sočos uz starta redzēsim vien vienu, ne divus krievu pilotus. Pirms vairākiem mēnešiem vēl savas pretenzijas uz F1 izteica Vitālijs Petrovs, tomēr runas ap pirmo krievu pirmajā formulā pēdējos mēnešos ir apklusušas.
Komentāri
gt99 09.01.2014 11:29
Izklausās pēc laba uzmetiena no Sauber puses.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png