profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ārsti: Šūmahera veselības stāvoklis ir uzlabojies

Artūrs Virbulis 07.01.2014 - 10:15 Ārsti: Šūmahera veselības stāvoklis ir uzlabojies
Foto: Imago

Uz šo ziņu autosporta fani visā pasaulē gaidīja deviņas dienas - ārstu komanda, kas pēc smagā slēpošanas kritiena aprūpē Mihaelu Šūmaheru, pirmo reizi paziņojusi, ka viņa veselības stāvoklis ir stabils. Tas nozīmē, ka 45 gadus vecais vācietis uz doto brīdi neatrodas dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Ārstu oficiālais paziņojums ir lakonisks: „Mihaela Šūmahera klīniskais stāvoklis tiek uzskatīts par stabilu un nepārtraukti uzraudzīts. Atbildīgā ārstu komanda gan uzsver, ka viņi turpinās Mihaela situāciju uzskatīt par kritisku." Parastajam cilvēkam šāda ziņa varētu nelikties nekas īpašs, tomēr citi ārsti šo ziņu komentējuši kā pirmo labo ziņu pēdējo deviņu dienu laikā.

Pēc tam, kad bijušā F1 pilota rādītāji nedēļas nogalē uzlabojās, ārstu komanda pirmo reizi liek saprast, ka ir cerība, ka Šūmahers varētu izdzīvot. Jāatzīmē gan, ka izskanējušas baumas par to, ka vēl pagājušajā nedēļā (pirmdien un piektdien) izskatījās, ka vācu sportists varētu zaudēt cīņā par dzīvību. Tāpat arī jāuzsver, ka arī šajā nosacīti stabilajā stāvoklī vēl iespējamas bīstamas komplikācijas.


Pirmā bilde no Šūmahera glābšanas. Foto: realitatea.com

Šūmahers vēl aizvien atrodas mākslīgajā komā un ārsti vēl nevar pateikt, kad viņš varētu tikt modināts no tās. Tuvāko dienu un nedēļu laikā tiks veikti atkārtoti testi, lai saprastu, kā uzvedas F1 zvaigznes smadzenes pēc hematoma mazināšanās. Uz doto brīdi vēl nevar arī pateikt, vai Šūmahers pēc šī negadījuma pilnībā atlabs.

Par šī negadījuma izmeklēšanu atbildīgais prokurors Patriks Kvincijs paziņojis, ka trešdien no rīta izmeklējošās iestādes sasauks preses konferenci, lai izklāstītu zināmas detaļas par Mihaela Šūmahera 29. decembra rītā piedzīvoto slēpošanas kritienu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png