profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šūmahera stāvoklis nedaudz uzlabojies, nākamās stundas ir izšķirošas

Go4speed 31.12.2013 - 13:23 Šūmahera stāvoklis nedaudz uzlabojies, nākamās stundas ir izšķirošas
Mihaels Šūmahers šobrīd cīnās par savu dzīvību. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Grenobles Universitātes slimnīcas pārstāvji sasauca otru preses konference, kurā ārsti nāca klajā ar jaunāko informāciju par septiņkārtējā F1 čempiona Mihaels Šūmahera veselības stāvokli. Ārsti atzīst, ka Šūmahera veselības stāvoklis ir nedaudz uzlabojies, taču viņš joprojām atrodas mākslīgajām komā un kritiskā stāvoklī.

Vakar vakarā ārsti pēc atkārtotām pārbaudēm secināja, ka stāvoklis nedaudz uzlabojies, tāpēc bija iespēja veikt otro operāciju. Šūmahera ģimene pieņēma grūtu lēmumu un atļāva ārstiem veikt šo operāciju. Tā ilga divas stundas, kuras laikā tika izņemta hematoma (asins izplūdums).

Pēc operācijas ārsti atzina, ka veselības stāvoklis ir labāks nekā vakar, bet viņš joprojām atrodas kritiskā stāvoklī. ''Mēs nevaram teikt, ka viņa veselībai vairs nedraud briesmas, bet mēs esam ieguvuši laiku. Nākamās stundas ir ļoti izšķirošas. Sportista ģimene ļoti labi apzinās, ka viņa stāvoklis šobrīd ir ļoti jutīgs un viss var notikt,'' teikts ārstu oficiālajā paziņojumā.


Īpaši sasauktā preses konference. Foto: AFP/Scanpix

Nobeigumā ārsti atzina, ka šobrīd nav iespējams izteikt prognozes par Šūmahera veselības stāvokli, kāds tas varētu būt rīt, pēc sešiem mēnešiem vai pēc gada.

Tikmēr joprojām tiek izteiktas līdzjūtības un labu vēlējumi gan sportistam, gan viņa ģimenei. ''Mēs kopā ar Šūmaheru un viņa ģimeni, tāpat kā daudzi miljoni cilvēku visā pasaulē, ļoti ceram, ka viņš uzvarēs un atveseļosies,'' saka Vācijas kanclere Angela Merkele.

Atgādināsim, ka svētdien septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers, slēpojot Francijas alpos, krita un guva galvas savainojumus. Pēc incidenta bijušais pirmās formulas pilots nekavējoties ar helikopteru tika nogādāts uz vietējo slimnīcu, kur sākotnēji tika ziņots, ka viņa veselības stāvoklis ir nopietns, taču dzīvībai briesmas nedraud. Taču vakarā tika paziņots, ka Šūmahers komas stāvoklī ticis pārvests uz Grenobles slimnīcu, kur viņam nekavējoties tika veikta galvas smadzeņu operācija.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png