profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šūmahers joprojām atrodas mākslīgajā komā, sportisti par viņu lūdz Dievu

Go4speed 30.12.2013 - 11:52 Šūmahers joprojām atrodas mākslīgajā komā, sportisti par viņu lūdz Dievu
Ārsti preses konferencē sniedz jaunāko informāciju par Šūmahera veselības stāvokli. Foto: AFP/Scanpix

Pēc svētdien traģiskā negadījuma, kad 44 gadus vecais Mihaels Šūmahers piedzīvoja smagu kritienu un traumēja galvu, sportists šobrīd joprojām atrodas komā un ārsti viņa veselības stāvokli vērtē kā kritisku. Vakar sportistam tika veikta galvas smadzeņu operācija.

Šodien tika sasaukta īpaša preses konference, kurā ārsti atklāja, ka negadījums noticis lielā ātrumā. Sportists esot sasitis galvas labo pusi, un pēc šī negadījuma viņš nav spējis atbildēt uz jautājumiem. Tāpat mediķi piebilda, ka, ja sportistam tobrīd galvā nebūtu ķivere, viņa starp dzīvajiem nebūtu. Šobrīd Šūmahers joprojām atrodas mākslīgajā komā. Ārsti atzinuši, ka viņi Mihaelu grib paturēt komas stāvoklī nākamās 48 stundas.


''Meribel" slēpošanas centrs. Foto: AFP/Scanpix

"Pēc traģiskā negadījuma nekavējoties tika veiktas visas nepieciešamās procedūras. Šobrīd nevaram izteikt nekādas prognozes par viņa nākotni. Viņš atrodas kritsikā stāvoklī un viņa veselības stāvoklis tiek uzskatīts par ļoti nopietnu. Šobrīd viņš atrodas mākslīgajā komā," teikts preses konferencē.

Ārsti piebilda, ka Šūmaheram ir smadzeņu kontūzija un tūska, kā arī citi smadzeņu bojājumi. Ņemot vērā šos savainojumus, ārsti neizsaka nekādas prognozes par to, vai Šūmahers spēs pilnībā izveseļoties vai nē. ''Mēs šobrīd nevaram runāt par iespējamajām sekām pēc traumu izārstēšanas. Šobrīd mēs viņu ārstējam stundu pa stundai. Šobrīd vairāk informācijas mēs jums nevaram sniegt. Mēs nevaram pateikt, kādā virzienā ejam un kādas prognozes sagaidam,'' saka viens no ārstiem.

Jāatzīmē, ka ārsti tic, ka Šūmahera fiziskā forma, iespējams, palielinās izredzes uz atveseļošanos. 


Slimnīca, kurā ārstējas Šūmahers. Foto: SIPA

Kamēr Šūmahers atrodas slimnīcā, tikmēr laba vēlējumus viņam izsaka ārkārtīgi daudz fanu, sportistu un citi cilvēki. Paši uzticīgākie Šūmahera atbalstītāji uzreiz pēc šis traģiskā negadījuma devās uz slimnīcu, lai atbalstītu sportistu.

Lūk, ko raksta vairāki F1 braucēji savos sociālajos tīklos.

''Saņemies Mihael un dod mums vēlreiz to iespēju, kad no sliktas kvalifikācijas tu uzvari, kā esi jau to darījis iepriekš. Tu to vari,'' tā Martins Brandls.


Šūmahers un Fetels. Foto: foxsports.com

''Laiks tev Mihael izcīnīt svarīgāko uzvaru. Tu vari to izdarīt. Tev ir lieliska ģimene, kurai tu esi vajadzīgs. Mihaels man ir īpašs cilvēks. Viņš ir manas bērnības varonis,'' tā Sebastjans Fetels.

''Es tevi pazīstu, Mihael. Tu esi vīrietis, tu esi labākais. Šīs ir tavas smagākās sacīkstes, taču esmu pārliecināts, ka tu uzvarēsi,'' tā Džankarlo Fisikella.

''Mani spēki šajā smagajā brīdī ir kopā ar Mihaelu Šūmaheru. Viņam ir daudz vairāk spēka nekā jebkuram citam, lai pārvarētu šo nelaimi,'' tā Džensons Batons.

''Lūdzos par Mihaelu Šūmaheru un viņa ģimeni,'' tā Serhio Peress.

''Traģiskas ziņas par Šūmaheru. Manas domas ir kopā ar viņu un viņa ģimeni. Ceru uz labām ziņām un ticu, ka viņš atveseļosies. Veseļojies ātrāk,'' tā Pols di Resta.

''Visas mūsu domas kopā ar Šūmaheru un viņa ģimeni. Ceru, ka viņš drīz atveseļosies,'' saka Romēns Grožāns.


Mihaels Šūmahers un Felipe Masa. Foto: planetf1.com

''Tagad manas domas ir kopā ar Šūmaheru un viņa ģimeni. Viņš vienmēr bijis cīnītājs, tāpēc cerēsim, ka viņš cīnīsies par savu atveseļošanos,'' tā Maks Čiltons.

''Būšu ļoti priecīgs izdzirdēt priecīgas ziņas par Mihaelu Šūmaheru. Pārdzīvoju tāpat kā visi citi. Ceru, ka manas lūgšana tiks saklausīta,'' tā Mario Andretti.

''Visas domas kopā ar tevi. Veseļojies ātrāk, Šūmaher. Lai Dievs tevi svētī,'' tā Estebans Gutjeress.

''Lūdzu Dievu, lai viņš tevi aizsargātu, brāli. Ceru, ka tu ātri izveseļosies. Lai Dievs tevi svētī, Mihael,'' tā bijušais Šūmahera komandas biedrs Felipe Masa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png