profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināmi sastāvi nakts krosam, bet vēl gaidāmi papildinājumi

Go4speed 01.02.2018 - 14:35 Zināmi sastāvi nakts krosam, bet vēl gaidāmi papildinājumi
Foto: Autocross.lv

Trešdien, noslēdzoties oficiālajam pieteikšanās termiņam, noskaidrots, ka sestdienas Nakts krosā Brenguļu autotrasē folkreisā startam gatavojas 23 dalībnieki, bet krosā lielisks 14 dalībnieku sastāvs, ziņo autocross.lv. Lada klasē tikai divi pieteikumi, taču rīkotāji joprojām gaida pārējos braucējus!

Folkreisā šoziem stabils sastāvs – virs 20 dalībniekiem, kas uz kopējā fona nav daudz, taču braucēju plāni lielā daļā gadījumu saistās ar vasaras sezonu.

Uz starta izies līderi pēc diviem posmiem - Upesciema un Vecpils uzvarētājs Māris Zālītis, kā arī viņa tuvākie sekotāji Andis Dreimanis, Artis Biezais un Sandris Vigulis ir dalībnieku sarakstos. Interesanti, ka pēc savas Hondas iznīcināšanas ceļā uz Vecpils pjedestālu Dreimanis gatavojas cīņai ar VW Golf III automašīnu.

Ar VW Golf III startēs arī folkreisa debitants – Juris Zembergs, kurš līdz šim ar panākumiem startējis gan Krosa komisijas kausā, gan Latvijas autokrosa čempionātā, taču šoreiz viņš ķersies pie folkreisa. Vēl viens krosa braucējs Jānis Kļava atgriezīsies folkreisā, dodoties cīņā ar Opel Astra.

Pēc ziemas pirmo posmu izlaišanas cīņai gatavojas arī Dāvis Emīls Ūdris. Jelgavnieks pērn Nakts krosā bija ceļā uz uzvaru finālā, taču kļūda lika nogrimt trases vienīgajā kupenā. Ūdrim, starp citu, lieliski plāni vasaras sezonai – viss iegūts autokrosa 1600 klases mašīnas sagatavošanai, atliek tik likt detaļas kopā.

Cīņai gatavojas arī parasti ziemas sacīkstēs nestartējošais Raimonds Āboliņš. Atgriezīsies arī Andrejs Špels, kurš šogad uz starta izies pirmo reizi, startējot ar VW Golf II auto. Mašīnu pirmajos posmos izmantoja Edijs Ošs un Kalvis Buģis. Kalvis, savukārt, vedīs trasē savu spēcīgo SEAT Ibiza auto. Folkreisā pirmo sacīksti ar priekšpiedziņas auto plāno aizvadīt Artis Lieljuris, kurš līdz šim startējis tikai ar klasisko BMW. Šoreiz Artis dalīs Ford Puma ar Raivi Biezo.

Ceturtdienas pusdienlaikā cīņai pieteicies arī Artūrs Bāriņš, kurš joprojām cer sasniegt desmito uzvaru folkreisā. Jelgavnieks Vecpilī bija trešais.

Tikmēr lielisks sastāvs krosā. No LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējuma Top-14 startam nav pieteikti tikai divi braucēji, no kuriem viens – Ints Jeršovs – vēl var sarūpēt pārsteigumus. Krosa klasei cīņas virzās radžu riepu virzienā, taču par šo tēmu paziņojums gaidāms ceturtdienas vakarā, kad rīkotāji secinās, kādus rezultātus izveidos dienā sniegošais sniegs un minimālais atkusnis. Ja sacīkste noritētu šodien, trase būtu ideāla radžu riepu izmantošanai.

Lada klasē vērojama visai klasiska sportistu rosīšanās: ir vairāki sportisti, kuri ir gatavi doties cīņā, taču viņi nepiesakās, jo “tie pārējie jau nav pieteikušies.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png