profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecpils Folkreisa posmā jauns pieteikumu rekords

Go4speed 09.06.2016 - 22:42 Vecpils Folkreisa posmā jauns pieteikumu rekords
Foto: Ilgonis Feldbergs

Kā ziņo autocross.lv, tad LAF Folkreisa Vasaras kausa otrajam posmam jauns pieteikumu rekords – sestdienas sacīkstei Vecpilī pieteicies 51 dalībnieks. Tikmēr LAF Krosa komisijas kausā startam gatavojas astoņi sportisti, no kuriem divi trasē dosies ar pilnpiedziņas auto.

Folkreiss pēdējā gada laikā ieguvis neticamu dalībnieku skaita uzrāvienu. Pērn maijā Autocross.lvRX Cup sacīkstē pēc pāris gadu pārtraukuma tika labots dalībnieku skaita rekords, startējot 42 braucējiem. Dažus mēnešus vēlāk Aizkrauklē rekords tika pārlabots uz 43 sportistiem. Šā gada vasaras sezonas sākums Brenguļos sarūpēja 49 pieteikumus un 47 reāli startējošus braucējus. Šobrīd Vecpils autotrase pieteikusi pretenzijas uz vēl vienu labojumu – 51 pieteikums. Tiesa, vismaz 3 braucēji šobrīd nedod 100% garantiju, ka būs uz starta, tāpēc rekords vēl nav uzskatāms par labotu.

To vidū četri debitanti. Jānis Šteins plāno dalīt auto ar Jāni Saulīti, abiem startējot ar īsā laikā daudz pieredzējušo Audi 100. Jelgavas puses braucējs Māris Bikavs gatavs debijai ar cītīgi gatavotu VW Golf II. Jānis Lielķikuts gatavs pirmajai sacīkstei ar VW Golf I, kuru savulaik trasē veda Edgars Vītols un viņa jaunākā māsa Evija, kura joprojām ir folkreisā visvairāk sacīkstes aizvadījusī dāma. Tikmēr Raitis Virsnītis startēs ar savulaik Kalvja Buģa uzbūvēto, bet nu jau regulāri pilotus mainošo Ford Fiesta auto.

Iepriekšējais posms Brenguļos ir sarūpējis arī interesantu tehnikas migrāciju. Viens no favorītiem Mārtiņš Spīķis pēc Astras zaudēšanas sēdīsies Agra Bahmaņa/Mārtiņa Starka Mazda MX3 mašīnā. Ar Mārtiņa Opel startēs tā pircējs Juris Radvils, kurš, savukārt, zaudēja Opel Corsa – to iegādājās Starks, kurš arī ir Vecpils sarakstos. Jāņa Gustāna Brenguļos trasē izvesto Toyota MR2 iegādājās Dainis Krūmiņš, kurš plāno šo auto likt lietā jau sestdien. Pēc Brenguļu biedējošās katastrofas lielisku darbu paveicis Raimonds Berķis, kurš uzbūvējis no pārpalikumiem jaunu VW Golf II.

LAF Krosa komisijas kausā astoņi pieteikumi. Intrigu sola abu pilnpiedziņas braucēju – Guntara Bruža (Subaru) un Jāņa Veģera (Audi) duelis. Kaujas gatavībā ir arī abi seriāla kopvērtējuma līderi Juris Zembergs un Aivars Galbāliņš. Sacīkstēs pēc pārtraukuma atgriezies Ojārs Troika, bet savu Volvo vēlreiz testēs čempionāta Open 2500 braucējs Armands Pārupe. Cīņai gatavojas arī debitants Artis Grantiņš, bet cerības, ka novērstas Brenguļos viņa Toyota MR2 piedzīvotās tehnikas problēmas, ir Gvido Saulītim.

Sastāvs gan šajā klasē varēja būt arī kuplāks, zinot, ka tiks iemēģināts trases virziens, kurš pēc dažām nedēļām tiks izmantots Latvijas čempionāta posmā.

Skatītājiem sacīkstes sākums sestdien pl.10:30.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png